Stor uppslutning när Azita Shariati, VD Sodexo, gästade EFL:s Hot Spot

Det var en mycket hög förväntan i luften när deltagarna till senaste hot spot-träffen slöt upp för att lyssna på en av näringslivets mäktigaste kvinnor i Sverige.

Azita Shariati är hyllad för sitt mångfaldsarbete och flerfaldigt prisad med utmärkelser såsom Sveriges bästa chef, nominerats till ”European Role model of the year”, hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe”, Näringslivets mäktigaste kvinna och Årets direktör. Som VD för EFL:s medlemsföretag Sodexo kan hon stoltsera med att företaget har hela 137 nationaliteter och över 400 000 anställda.

Azita inledde med att prata engagemang, passion och värme om sitt ledarskap och berörde särskilt områden som mångfald, jämställdhet och kultur. ”Kultur slår alltid strategi”, säger hon med bestämd blick och tittar ut över publiken ”och allt handlar om att se kompetens”. ”Kompetens har inget kön, ingen ålder, sexuell läggning etnicitet eller funktionshinder. Hur mycket missar vi för att vi ser det vi vill se?” Några enkla övningar med publiken visade sedan hur lätt det är att se det självklara och hur svårt det är att se bortom det. Hon berättade också om resan att gå från 14 till 50% kvinnor i ledningsgrupperna på 5 års tid – något som gav spontana applåder från publiken.

Träffen kompletterades med att EFL:s ledarskapsproffs Stefan Sveningsson, professor inom ledarskap, summerade Azitas inledning, följt av en frågestund med publiken. Frågorna haglade och vi hade mycket väl kunna fortsätta en timme till.

Vi på EFL vill tacka vårt medlemsföretag Elite Hotel Ideon för fin inramning i samband med det här eventet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

I höst kommer ett nytt stort Hot Spot-event med en ny fantastisk gäst. Håll utkik efter den på www.efl.se

Läs mer om EFL:s företagsnätverk på www.efl.se/foretagsnatverk

Grattis till vinnarna

Vi säger stort grattis till Marie Olofsson, Trygghetsrådet, samt till Nibras Alsuhairi, Axis, som i samband med Hot Spot-träffen vann 5000 i presentkort att använda på valfri utbildning på EFL under 2018!