Strategi, struktur och styrning

Kursen Organisation – strategi, struktur och styrning ger dig verktygen för att ur ett managementperspektiv analysera och förstå organisationen ur olika intressenters perspektiv, relationen mellan organisationers olika delar, samt hur man mest effektivt arbetar för att skapa förändring i en given organisationsmiljö.  Du tränas i att använda teorier och modeller för att kunna lösa grundläggande organisatoriska problem, förbättra processer, samt identifiera nycklarna för förändring.

En kväll i veckan under sex veckor sammanstrålar vi för att utveckla din förståelse för organisationsutveckling, processer, kultur, ledarskap och förändringsarbete. Teorier och modeller varvas med case, diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att skapa fördelar för din verksamhet.

Programansvarig


Stefan Sveningsson
Kursansvarig för Organisation – strategi, struktur och styrning

Innehåll

  • Att organisera en verksamhet – olika typer av organisationsmodeller och strukturer
  • Organisationsprocesser
  • Avvägningar individ kontra grupp
  • Strategi och bolagsstyrning
  • Organisationsutveckling, kultur och förändring
  • Lärande, ledarskap, kön och motivation
  • Arbete i en organisation – chefers arbete, Human Resource Management och kunskapsarbete
  • Externa relationer och nätverk
  • Examination

Uppbyggnad

Utbildningen innefattar föreläsningar, workshops och grupparbeten en kväll i veckan under sex veckor. Varje tillfälle består av fyra timmar.

Kursen Organisation kan tillgodoräknas inom utbildningarna Diplomerad Controller och Diplomerad Marknadsekonom.

För dig

Organisation – strategi, struktur och styrning riktar sig till dig som vill kombinera yrkesarbete med studier i organisationslära och organisationsutveckling. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig grunder och logik gällande strategi och styrning av organisationer samt de processer som genomsyrar organisationers utveckling. Du blir genom kursen bekväm med att använda teorier, modeller och metoder för att lösa organisatoriska problem.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Organisation möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.

Startdatum och omfattning

Startdatum: 10 oktober 2022
Omfattning: 6 tillfällen under 6 veckor
Plats: Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Anmälan

Anmälan Organisation – strategi, struktur och styrning

Villkor

Läs våra allmänna villkor

Kontakta oss

Henrik Lundgren
046-222 68 42
070-585 86 97
henrik.lundgren@efl.se

Andreas Olsson
046-222 68 47
072-208 92 51
andreas.olsson@efl.se