Strategier för hållbar innovation

Vad innebär hållbar innovation ur ett företagsstrategiskt perspektiv? Tillsammans med Handelskammaren, PwC och Sparbanken Skåne bjuder vi in till en eftermiddag med fokus på strategier för hållbar innovation, mingel, nätverkande och utdelningen av Nästa skånska-stjärna-stipendiet.
..

EFL stipendieevent - nästa skånska stjärna stipendiatet

 

Begreppet hållbarhet kan betyda många olika saker, med rätta, eftersom det i grunden handlar om att säkra våra resurser. Vi talar om ekologisk, ekonomisk, social och numera även existentiell hållbarhet.

Thomas Kalling, professor i strategi vid Lunds universitet

Thomas Kalling, professor i strategi på Ekonomihögskolan i Lund och programansvarig för EFL:s Leading IMPACT program

Ur ett företagsstrategiskt perspektiv handlar satsningar på hållbarhet både om värdeskapande genom legitimitet, att följa regelverk och normer, men också att tänka om vad gäller innovation och rikta in innovationsarbete mot att ta fram produkter och tjänster som i sig är mer hållbara än alternativen. Denna typ av innovationsarbete skiljer sig åt från traditionellt innovationsarbete i så måtto att det oftare än annars handlar om systemtänkande, att förstå på djupet vad marknaden verkligen är beredd att betala för, samt inte minst att ha koll på politikens inställning i fråga om regler, stöd, beskattning mm. Hållbar innovation bjuder på andra osäkerhetsfaktorer.

Vid detta event kommer EFL:s Thomas Kalling, strategiprofessor vid Ekonomihögskolan i Lund, att tala om strategier för hållbar innovation, med exempel från olika branscher.

Varmt välkommen till en eftermiddag fylld av nya insikter, inspiration, mingel, nätverkande och när vinnaren av årets stipendium till managementprogrammet Leading Impact – Executive Management & Leadership Program avslöjas. Läs mer om stipendiet >>

 


Leading Impact-stipendiet

Ett starkt näringsliv är avgörande för Skånes drivkraft, utveckling och attraktivitet. Starka och talangfulla ledare är viktiga för utvecklingen av regionen. Med en gemensam satsning mot det skånska näringslivet erbjuder därför EFL Executive Education, Handelskammaren, PwC och Sparbanken Skåne en stipendieplats till höstens programstart av Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program till ett värde av SEK 250 000. Stipendiet går till en person från ett företag i Sydsverige som står inför en skarp strategisk utmaning och som vill utveckla sig och sin verksamhet inom strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande. Läs mer om stipendiet >>


Arrangemanget genomförs i samarbete med:

FAKTA

TID
19 september, kl 15.30-17.30

PLATS
PwC, Anna Lindhs Plats 4, Malmö

FÖR VEM
Kostnadsfritt och öppet event. OBS! Begränsat antal platser.

MER INFO
Malena Carlström
malena.carlstrom@efl.se
046-222 68 46

ANMÄLAN