Att hitta sitt ledarskap

Hur hittar man sitt ledarskap, som passar en själv, sin verksamhet och bransch? På denna Hots Spot får du ta del av Maria Nymans, Trafikdirektör på Skånetrafiken, erfarenheter från sina år som chef och ledare, samt vad som har format hennes sätt att leda och också att vilja bli ledd.

Vad är det som formar ens sätt att leda och driva? Påverkas ens ledarskap av den eller de branscher man har arbetat i och av de ledare som man har mött?

Maria Nyman, Trafikdirektör på Skånetrafiken och alumn från Leading Impact-programmet, är formad i en bransch där marginalerna är ytterst små och verksamheten måste leverera till kund 24/7 – och samtidigt ha kontroll på kostnader, produktivitet och lönsamhet i genomförandet. Och det går snabbt!

Som ledare i en sådan miljö går det inte att ha koll på alla detaljer eller vara involverad i alla beslut, och det ger inte utrymme för auktoritär kontroll. Istället har Maria i sitt ledarskap arbetat med att delegera, skapa ramar och effektiva processer så att alla medarbetare kan leverera till deras fulla potential.

På denna Hots Spot får du ta del av Marias erfarenheter från sina år som chef och ledare, samt vad som har format hennes sätt att leda och också att vill bli ledd.

Vi kommer reflektera och diskutera kring:

  • Vad har format dig som ledare?
  • Har du träffat ledare som du verkligen vill följa? Och vad var det i så fall som utmärkte dem?
  • Lita på människor och vila i att medarbetare vill ta ansvar och fatta kloka beslut för verksamheten!

EFL:s företagsnätverk

EFL:s nätverk ger tillgång till hot spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små!

Läs mer om EFL:s Företagsnätverk >>

 

FAKTA

TID
14 oktober, kl 9-11
(frukost från kl. 8.30)

PLATS
Lund (lokal meddelas i anslutning till träffen)

KOSTNAD
Kostnadsfritt för EFL:s Företagsnätverk
Vill du prova på? Kontakta oss på event@efl.se

MER INFO
Kontakta Andreas Olsson:
andreas.olsson@efl.se
046-222 68 47

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med:

ANMÄLAN

Efl