Hur bygger man in förändringsbarhet i en organisation och navigerar i en komplex omvärld?

Omvärlden och marknader där organisationer verkar blir stökigare och stökigare. Krav från kunder, partners och anställda ändras i en allt snabbare takt. För att få en hållbar competitive advantage så måste din organisation bli adaptiv. På denna HotSpot-sammankomst kommer Tetra Paks IT organisation Global IM för att berätta om sitt arbete under det senaste året med att öka sitt kundfokus och förändringsbarhet.

Den snabba förändringstakten innebär också att det går inte längre att prata om stora organisationsförändringar utan man måste snarare bygga in förändringsbarhet in i organisationen. Normalläget för organisationer kan därför snarast beskrivas som konstant förändring. Det handlar om förmågan att kunna uppfatta och förstå det som händer i din omvärld och ha förmågan och modet att agera på det. Förändring handlar inte längre om att rulla ut ett nytt sätt att jobba på utan det handlar om att förstå sin organisation och omvärld, hitta problem och experimentera för att lösa det, och sen stötta organisationen i att adoptera nya beteenden.

Tetra Paks IT organisation Global IM har under det senaste året arbetat med att öka sitt kundfokus och förändringsbarhet med hjälp av ChangeLab för att både påbörja sin förändringsresa och bygga förändringsbarhet i organisationen. Vi kommer på denna HotSpot-sammankomst att berätta om den här resan, utmaningarna, och beskriva vägen framåt.

Anna Viktorsson är IT Business partner inom Tetra Pak Global Information Management

Anna Viktorsson är IT Business partner inom Tetra Pak Global Information Management och äger förändringsinitativet internt. Hennes bana på Tetra Pak började för 18 år som Business controller. Därefter har hon haft roller inom bolaget som bland annat IT planning & coordination chef, Projektledare och Process Driver för IT. Numera jobbar hon som operativ IT direktör och sitter med i management gruppen.

Marcus Degerman är Adaptive management konsult från Softhouse Consulting.

Marcus Degerman är Adaptive management konsult från Softhouse Consulting och jobbar med att bygga organisationers förändringsbarhet och hjälpa dem navigera en komplex omvärld. Han har lång erfarenhet från globala organisationer inom bland annat telecom, mjukvara, logistik och läkemedelsindustrin.


EFL:s Företagsnätverk

Läs mer om EFL:s företagsnätverk och dess förmåner

FAKTA

TID
11 oktober kl 9.00-11.00
(EFL bjuder på frukost från kl. 8.30)

PLATS
Lund (lokal meddelas i anslutning till träffen)

MER INFO
Kontakta Henrik Lundgren:
henrik.lundgren@efl.se
046-222 68 42

ANMÄLAN
event@efl.se

Efl