#Metoo

Årets första Hot Spot-träff tar upp frågor som kommit i ljuset med #metoo-rörelsen.

Höstens #metoo-rörelse har lyft frågor om jämställdhet, makt och strukturer och flyttat fokus från offer till förövare. #metoo-rörelsen vittnar om hur människor utsätts för diskriminering och trakasserier på arbetsplatsen. Berättelserna beskriver trakasserier i olika grad, från en opassande blick, osynliggörande och exkludering till grova sexuella trakasserier och riktar samtidigt blicken mot en utbredd tystnadskultur.

Vem bär ansvar för frågan och vad kan vi göra när dessa typer av händelser sker på jobbet? Hur kan vi arbeta för förändring, bryta tystnadskulturen och synliggöra dessa strukturer? Hur kan vi tillsammans skapa arbetsplatser där vi alla känner oss trygga?

Vi gästas av Matilda Kullebjörk, Linn Alenius och Karin Blomstrand från Winnet Skåne

Vi hälsar Matilda Kullebjörk, Linn Alenius och Karin Blomstrand från Winnet Skåne välkomna som gäster. Winnet Skåne arbetar tillsammans med andra aktörer för att öka intresset, engagemanget och kunskaperna för jämställd regional utveckling och tillväxt.

Charlotta Levay är en av dagens gäster

Vi hälsar även Charlotta Levay välkommen som gäst. Charlotta forskar och är lärare inom organisation och ledarskap vid Ekonomihögskolan i Lund, samt syns bl.a. på EFL:s Executive MBA-program. Charlotta medverkar även regelbundet som skribent för ledarsidor och tidskrifter som Axess.

Nätverksträffen leds av EFL:s Stefan Sveningsson från Ekonomihögskolan i Lund som är en av Sveriges främsta ledarskapsforskare.

FAKTA

TID
16 februari kl 9-11.30
(EFL bjuder på frukost från kl. 8.30)

PLATS
Lund
(Lokal meddelas i anslutning till träffen)

MER INFO
Kontakta Anna Sjöberg Petersson:
anna.sjoberg_petersson@efl.se
046-222 68 41

ANMÄLAN
ann-mari.nilsson@efl.se

 

Efl