Maria Rang blev Sydsvenskans och EFL:s nästa skånska stjärna!

Maria Rang, chef för mjukvaruutvecklingen av smarta tillbehör på Sony Mobile i Lund blev juryns val till Sydsvenska Dagbladets och EFLs stipendium ”Nästa skånska stjärna”. I hård konkurrens tog hon hem stipendiet som består av en plats på utbildningen Executive MBA med start i september 2014. ”Nästa skånska stjärna” är en gemensam satsning av Sydsvenska Dagbladet och EFL för att ge förutsättningar för ökad mångfald i det sydsvenska näringslivet.

Redan måndagen den 15 september sätter Maria Rangs äventyr på det 18 månader långa Executive MBA-programmet igång. Utbildningen syftar till att utveckla deltagarnas förmåga att affärsutveckla. Att tänka kreativt kring affärsmodeller, stärka sin strategiska kompetens och sina ledarskapsfärdigheter är teman som står på agendan. Deltagarna sammanstrålar tre heldagar i månaden.

– Jag har lång erfarenhet från utvecklingssidan så detta är en fantastisk möjlighet för mig att ta steg framåt inom det affärsutvecklingsmässiga, säger Maria Rang. Eftersom jag jobbar i ett relativt nytt och snabbt expanderande produktsegment så är detta viktiga bitar. Vi diskuterar ständigt vår produktportfölj och nya potentiella affärsmodeller. Utbytet av erfarenheter med de andra deltagarna på utbildningen och en insyn i andra branscher känns också spännande, fortsätter Maria.

Maria Rang
Maria Rang – lycklig vinnare av Executive MBA-stipendiet

EFLs VD Henrik Lundgren förklarar bakgrunden till att man tillsammans med Sydsvenska Dagbladet tagit initiativ till ”Nästa skånska stjärna”:
– För att få riktig snurr på såväl affärs- som samhällsutvecklingen är det viktigt att dra nytta av bidrag från en mängd olika kompetenser och perspektiv. Det är inte alltid det ser ut på detta sätt vare sig i näringslivet eller på Executive MBA-utbildningar. Vi är därför stolta över att tillsammans med Sydsvenska Dagbladet kunna gå i täten för att ta viktiga steg i denna riktning.

Henrik
Henrik Lundgren, VD på EFL

Även Sydsvenskans ekonomikrönikör Thomas Frostberg är glad över satsningen:
– Jag brukar hämta inspiration från en populär barnvisa: ’Du ska inte tro det blir jämställdhet, ifall inte nån sätter fart.’ Som krönikör skriver jag ofta om bristen på jämställdhet och mångfald i näringslivet i vår Näringslivsdel. Därför är det extra kul att kunna vara med och bidra till konkret förändring också genom samarbetet med EFL om ett Executive MBA-stipendium till nästa stjärna i det skånska näringslivet, säger Sydsvenskans ekonomikrönikör Thomas Frostberg.

Thomas Frostberg
Thomas Frostberg, Sydsvenskans ekonomikrönikör och
jurymedlem för Executive MBA-stipendiet
Fotograf: Jenny Leyman

EFL har i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet gjort genomfört ett stort nyutvecklingsarbete för att få fram vad man kallar ”den nya generationens Executive MBA”. I dessa globaliseringens tider handlar det för många företag om att hitta nya affärsmodeller som håller finansiellt. Detta i kombination med skapa en affärsutveckling som är hållbar för såväl människor som miljö är viktiga teman kring vilka det nyutvecklade Executive MBA-programmet är byggt.

– Jämfört med många av våra konkurrenter så andas vårt program en känsla av att vi bygger någonting tillsammans med deltagarna. Det handlar inte om att de ska komma till oss och bli undervisade. Vi tillhandahåller experter, pedagoger och en struktur för lärande, tillsammans med deltagarnas erfarenheter och skarpa case får vi saker att hända, säger Henrik Lundgren.

Läs artikeln i Sydsvenska Dagbladet

Läs mer om Executive MBA