Take off för ett fulltecknat Executive MBA

Med ett fulltecknat program körde Executive MBA – Class of 2016 igång på MiL-gårdarna i Klippan. Höstens start innehåller i vanlig ordning ett gediget startfält av deltagare från en stor variation av företag och branscher. Framför sig har deltagarna 18 lärorika månader, där de kommer att tränas i affärsutveckling, strategi och ledarskap.

Executive MBA

 EXECUTIVE MBA – CLASS OF 2016 Mikael Johansson (Haldex Brake Products AB), Johan Brandsten (Sustainable Interaction AB), Klas Skogmar (Arkatay Consulting AB), Johan Åström (Villroy & Boch Gustavsbergs AB), Maria Rang (Sony Mobile Communications AB), Camilla Hassbjer (Tequity Management AB), Jimmy Persson (Hilding Anders Polska Sp. zo.o), Magnus Juhlin (Qlik Tech Nordic AB), Pernilla Henriksson (Safegate International AB), Jamini Kanta Rath (Ericsson AB), Niclas Olsson (Tetra Pak Inventing A/S), Eva Ohlstenius (Connect Skåne), Anne A. Marbrandt (Radix Kompetens AB), Patric Berling (USC Nordic A/S), Teppo Jalonen (KPMG OY), Caroline Hansson (LU Open Innovation Center), Mats Larsson (Verizon Enterprise Solutions), Elisabeth Nagy (MECTEC Elektronik AB), Fredrik Wadin (Autoropa Malmö AB), Lijo George (Sony Mobile Communications AB), Catharina Aaröe (Rettenmaier Sweden KB), Per Welinder (Svensk Elitfotboll), Iwor Nilsson Angelhoff (Sony Mobile Communications AB)
Saknas på bild: Katarina Liljenberg (Sydsvenska Dagbladet AB)

– Det känns alltid väldigt inspirerande och kul när det äntligen är dags för programstart. Det är början på en fantastisk utvecklingsresa som deltagarna kommer att ha tillsammans, säger Tony Åkesson, Director Executive MBA på EFL. Programmet är uppbyggt i internatform med sammankomster tre dagar varje månad. Under ett så långt program byggs ett starkt nätverk mellan deltagarna och många erfarenheter hinner bytas, fortsätter Tony Åkesson.

Executive MBA – Class of 2016 pågår från september 2014 till februari 2016. Detta är den andra starten med det nyutvecklade upplägg som EFL har tagit fram. Hittills har nyutvecklingen mottagits med enbart positiva reaktioner.
– EFL har i partnerskap med Ekonomihögskolan i Lund framgångsrikt levererat Executive MBA sedan 1999. Till programstarten 2013 genomförde vi ett nyutvecklingsarbete för att gå i täten för att ta Executive MBAs till nästa nivå, säger EFLs VD Henrik Lundgren. Vårt nya upplägg fokuserar mycket på nytänk kring affärsmodellsutveckling, samtidigt som vi har behållit delar som strategi och ledarskap som i vi alltid är starka inom. Vi har nämligen sett att många företag, på grund av den ökade globaliseringen och nya marknadsförutsättningar, behöver hjälp med att tänka nytt kring sin utveckling av affärsmodeller. Man erbjuder bra produkter och tjänster samtidigt som man har nöjda kunder, men man lyckas inte tjäna pengar längre, säger Henrik.

För att ytterligare kunna tänka fritt kring affärsmodeller har EFL lagt programmets internationella projekt till Afrika. I januari 2015 åker pågående program, Executive MBA – Class of 2015, till Angola, Moçambique och Sydafrika för att hjälpa ABB med etableringsstrategier för dessa länder. Tanken är att en kontinent, där det ännu finns en mängd outforskade affärsmöjligheter, ska hjälpa deltagarna att tänka kreativt kring affärsmodeller. – Mig veterligen är vi det första Executive MBA i Europa som åker till Afrika för det internationella projektet. Detta möjliggörs tack vare våra många kontakter i Afrika och ett helt universitet med expertis på kontinenten, säger EFLs VD Henrik Lundgren.

Läs mer om Executive MBA