”Jag kan vara med i strategiska diskussioner på ett annat sätt nu”

För att uppdatera sina kunskaper inom ekonomi och marknadsföring valde Jessika Karlsson, Trade Marketing Manager på Pågen AB att gå EFL Marketing. Vi är nyfikna på vad hon tyckte om kursen och vad hon har haft för nytta av den i arbetslivet.

Varför valde du att gå EFL Marketing?
– Jag är högskoleingenjör och behövde uppdatera mina kunskaper inom ekonomi och marknadsföring eftersom det är det jag jobbar med. Jag visste att programmet är välkänt och har gott rykte bland rekryterare. Dessutom är programmet anpassat för att man ska kunna jobba under tiden. Detta innebär ju också att man skulle få träffa likasinnade som också är mitt i arbetslivet. Erfarenhetsutbyte är ett faktum.

Vad tyckte du om kursen?
– Jag är mycket nöjd med kursen och känner att jag har en bra grund att stå på för att kunna utvecklas vidare. Jag fick också en helt annan helhetsbild av företaget vilket jag inte hade innan på samma sätt. Allt hänger ihop. Ändrar man ett delsystem påverkas alla andra.

Är det något specifikt du har lärt dig som du har haft direkt nytta av i arbetslivet?
– Marknadsföringen och ledarskapsbiten har jag mycket nytta av. Jag jobbar med Shopper Marketing och är projektledare. Vi har lärt oss mycket modeller som man kan använda sig av. Det är svårt att ta ut specifika bitar, men det är nog mest helheten och förståelsen för hur allt hänger ihop som betytt mest.

Har programmet inneburit någon förändring i ditt arbetsliv, och i så fall hur?
– Jag sitter på samma tjänst som tidigare, men jag är absolut redo att utvecklas. Jag känner att jag kan vara med i strategiska diskussioner på ett annat sätt nu och är redo att ta på mig personalansvar om det krävs av mig. Även om jag trivs med min nuvarande tjänst har jag friheten nu att söka andra tjänster inom marknadsföring och försäljning, vilket är spännande.

Läs mer om EFL Marketing – koncept, planering och nytänkande

Jessika Karlsson

EFL_MRS_C_Jessika_Karlsson_300x400px_7790

Jessika Karlsson
Trade Marketing Manager, Pågen