Marknadsföring
– från strategi till genomförande

EFL Marketing är en rejäl utbildning för dig som vill utvecklas inom alla delar av marknadsföringsprocessen. Du ges nya verktyg, perspektiv och infallsvinklar för att kunna jobba  både strategiskt och operativt.

Programmet är uppbyggt med sammankomster en kväll i veckan under 20 veckor. Du utvecklas inom allt från strategisk marknadsföring ner till konkreta ställningstaganden i genomförandet. Allt från kund och omvärldsanalys, erbjudandets utformning, Corporate Branding till varumärkesarbete i digitala medier, storytelling och marknadsföring för ökad försäljning.

Teorier och modeller varvas med case, diskussioner och praktiska moment som till exempel kreativitetsövningar, retorik och förhandlingsteknik. En utmärkt utbildning i gränslandet mellan akademi och näringsliv, som gör dig väl rustad för kommande marknadsföringsutmaningar.

Tidigare deltagare tycker

EFL_Marketing_Sara_Kami_150x150px”Jag ville skapa en teoretisk grund för de kunskaper jag inhämtat och bygga på med nya kunskaper och få nya verktyg, perspektiv och infallsvinklar. Detta dels genom kursen men även genom att träffa kursdeltagare inom olika branscher.

Ett stort plus är att kunna gå på kursen och seminarier utan att det krockar med arbetet. Att kursen är planerad kvällstid gjorde det smidigt att kombinera det med arbete på dagarna. Dessutom var det en bra balans mellan teori och praktik.”

Sara Kami Shirazi
Konsult med verksamhet inom marknadsföring, communication och projektledning

Innehåll

  • Marknadsplanering
  • Förhållningssätt till marknaden
  • Tjänste- och relationsmarknadsföring
  • Analys av omvärld, konkurrens och kund
  • Att utforma/förnya erbjudandet
  • Att arbeta med varumärken, inkl. i sociala medier
  • Ett entreprenöriellt mindset i marknadsföringen
  • Marknadsföring för ökad försäljning
  • Kommunikation, storytelling och retorik

Uppbyggnad

Utbildningen omfattar 20 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka (oftast pågår de kl. 17.30 – ca 21.30). Sammankomsterna består av föreläsningar, praktikfallsdiskussioner, workshops och gästföreläsare. Under kursens gång löper även ett fördjupningsarbete i form av en marknadsplan för ditt företag.

För dig

Du vill växa i din yrkesroll och söker nya utmaningar. Du har erfarenhet från exempelvis information, marknad eller försäljning.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På EFL Marketing möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Resultat

EFL Marketing är för dig som vill göra en satsning för att utveckla din marknadsföringskompetens. Du kommer att stimulera din kreativitet och se nya möjligheter i verksamheters marknadsföringserbjudande.

Så här säger våra deltagare

”Bra föreläsare, möjlighet till ett fantastiskt diskussionsforum. Lyhörda programledare som visar på flexibilitet för att just du ska få ut så mycket som möjligt av kursen.”

”Att upptäcka saker utanför ’the box’ har varit en riktig ögonöppnare. Jag kommer efter kursen att arbeta betydligt mer kreativt.”

”Mixen av relevanta teorier och praktiska inslag har varit kanon. Likaså bredden och djupet i innehållet och variationen av föreläsare.”

”Kursen har varit enormt värdefull för en utökad förståelse för den bransch mitt företag verkar i.”

”Kursen var grymt bra. Under kursens gång tog jag fram en skarp marknadsplan, som mitt företag nu skördar frukterna av.”