För unga i yrkeslivet, en unik start på karriären!

Sandberg Development vill genom långsiktigt aktivt ägande utveckla och investera i innovations- och teknikdrivna företag med basen i södra Sverige. Som ägarbolag strävar vi ständigt efter att förbättra och skapa nya hållbara och kommersiella lösningar för framtiden. För att klara det behöver vi rekrytera framtida talanger. Därför har vi vårt eget Sandberg Development Graduate Program. Koncernens bolag som du kommer få jobba med är Sandberg Development, Aimpoint, GAIM, Nordisk Clean Solutions, RESCUE Intellitech

Vad är Sandberg Development Graduate Program

Sandberg Development Graduate Program är ett traineeprogram som riktar sig till både ingenjörer och ekonomer – för dig som vill kickstarta karriären. Här får du en skräddarsydd roll i ett av våra dotterbolag, samtidigt som du går ett innovations- och ledarskapsprogram.

Under 12 månader får du möjligheten att arbeta med verklighetsbaserade uppgifter och utmaningar som Sandberg Development-koncernen står inför. Det betyder att du under programmet kommer att jobba med ett projekt där du i dialog med din handledare kommer du kunna påverka och utforma projektets fokus och upplägg. Utöver ditt projektarbete kommer du även få möjlighet att testa flera olika arbetsuppgifter i bolaget för att få en helhetsbild av verksamheten. Ett dedikerat team följer och coachar dig genom hela programmet.

Fokusområden

Traineeprogrammet har under 2024/25 inriktning mot Software Development, Business Development, Digitalisering och Mechanical Engineering. Fokus ligger också på UX design och Software Architecture. På Sandberg Development är vi flexibla och öppna för flera perspektiv, och du kommer därför uppmuntras till att dela med dig av dina förslag och lösningar på våra utmaningar – vi är lika ivriga att lära oss av dig som du är av oss.

Innovations- och ledarskapsutbildning

Som en förmån i vårt Graduate Program ingår även en innovations- och ledarskapsutbildning, i samarbete med EFL , som är skräddarsytt för att passa innovations- och teknikdrivna bolag som agerar på en global marknad. Syftet är att stärka din ledarförmåga men framför allt stärka ditt självledarskap. Du kommer även att fördjupa dina kunskaper om projektledning, affärsutveckling, ekonomistyrning och kommunikation. Utbildningen sker i modulform parallellt med ditt arbete. Moduler som ingår i Sandberg Development Graduate Program är 2024:

• Agile Project management
• Teams & psychological safety
• Leadership
• Innovation and change
• Systems thinking
• Strategy and complexity
• Performance management
• Financial management

Vad vi erbjuder

Med vårt Sandberg Development Graduate Program blir du en del av ett familjeägt investmentbolag som genom aktivt ägande i teknik- och innovationsdrivna bolag bidrar till tillväxt och samhällsnytta.

Anställningsform

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på Sandberg Development där de första 12 månaderna är ett traineeprogram med en lön på 34 000kr. Anställningen utgår från Sandberg Valley, våra lokaler på Jägersro i Malmö.

Du har rätt till 30 dagars semester, friskvårdbidrag, förmiddagsfika, förmåner kopplade till kollektivavtal med IKEM, samt tillgång till vår koncerngemensamma restaurang. Vi arrangerar årligen olika personalevent som fester, resor och middagar.

Vi letar efter innovativa talanger

Vi söker dig som har ingenjörs- eller ekonomexamen. Du kanske läser din sista termin eller precis har påbörjat din karriär. Eftersom vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna både skriva och tala engelska obehindrat.

Du kommer att ingå i ett uppgiftsorienterat team under ett år. Därför söker vi även personer med stor social kompetens, intresse för analys och problemlösning som snabbt kan sätta sig in i nya uppgifter och utmana etablerade tankesätt. 

Kvalifikationer:

  • Antingen har du en ingenjörsexamen med inriktning mot maskinteknik, mekanik, industriell ekonomi, digitalisering, UX/mjukvaruarkitektur, eller en ekonomiexamen mot business administration.
  • Du ska vara flytande i tal och skrift på engelska
  • Behörighet att arbeta i Sverige.
  • Nyfiken med ett stort intresse för analys och problemlösning.
  • Orädd och redo att utmana etablerade processer och tankesätt, genom god kommunikativ förmåga och driv.

Ansökan till Sandberg Development Graduate Program

Ansökan till Sandberg Development Graduate Program 2024 är nu stängd. Vi återkopplar löpande till sökanden och tackar för visat intresse.

Ansökningsprocessen är uppdelad fyra steg:

• Ansökan
• Intervju 1
• Intervju 2
• Antagningsbesked

 

Fakta om Sandberg Development Graduate Program

Sandberg Development Graduate Program är ett 12-månaders innovations- och ledarskapsprogram för dig som vill kickstarta din karriär. I vårt program erbjuder vi:

• Tillsvidareanställning inom Sandberg Development där de första 12 månaderna är ett traineeprogram
• Lön på 34 000 kr under programmet
• Ett anställningsavtal inklusive lön, pension, semester och förmåner som tecknas efter antagning
• Möjligheten att jobba i team i bolagen Sandberg Development, Aimpoint, GAIM, Nordisk Clean Solutions eller RESCUE Intellitech
• Innovationsdriven arbetslivserfarenhet, med verkliga uppgifter och utmaningar
• Ett team som fungerar som mentorer och coacher för din personliga utveckling
• Ett utökat nätverk och nya referenser
• Innovations- och ledarskapsutbildning i samarbete med EFL, skräddarsytt för att passa innovations- och teknikdrivna bolag som agerar på en global marknad

Sandberg Development

– från innovativa idéer till framgångsrika bolag

Genom ett aktivt ägande i innovationsdrivna företag, främst inom vattenteknik, livskvalitet och säkerhet, bidrar Sandberg Development till att driva tillväxt och samhällsnytta. Sandberg Development är antingen ensamägare eller delägare i Aimpoint, GAIM, Nordisk Clean Solutions, RESCUE Intellitech, SWATAB, ISEC Monitoring Systems, Orbital Systems, Clean Oil Technology, Drupps, Silanos, Watersprint, Xocchiali och börsnoterade Camurus.

Sandberg Development grundades 1959 och har idag mer än 60 års erfarenhet av att omvandla innovativa idéer till framgångsrika företag. I 40 år har vi haft våra rötter i Jägersro i Malmö. Genom tillväxt, fastighetsförvärv och investeringar har företaget stadigt expanderat och idag har vi ett eget innovationskvarter, Sandberg Valley. Det är här flera av koncernens dotterbolag och intressebolag finns, inklusive kontor, produktionsanläggningar samt labb- och demoverksamhet. Vi är övertygade om att en gemensam mötesplats främjar kunskapsutbyte, innovation och välbefinnande. Sandberg Valley har också en förstklassig restaurang som serverar ett urval av dagliga lunchalternativ och kan bokas som lokal för en enkel svensk fika eller andra evenemang.

Vårt fokus på att utveckla svenska innovationer som språngbräda för framgångsrika produkter och företag utgör grunden för vår koncern. Vi arbetar tillsammans för att förbättra organisationer och för att identifiera ouppfyllda affärsmöjligheter, insatser som också har resulterat i avknoppningsprojekt och nya företag. Idag utvecklar och säljer våra företag – som har egna kontor i Washington, Marseille och Singapore – produkter som är tillgängliga över hela världen.

Större globala utmaningar kräver nya lösningar, och det är därför vi behöver innovativa talanger som är redo att utmana status quo. Med innovation som kärnan i vår företagskultur, söker vi medarbetare som tillför nya sätt att tänka, färdigheter och erfarenheter för att möta de utmaningar vi står inför. Och även om vi kommer att utmana dina tankar och idéer vill vi även att du utmanar oss och vårt sätt att arbeta på.

Vår väletablerade företagshistoria, våra kärnvärden och vårt agerande som ett familjeägt, långsiktigt innovationsdrivet företag skapar värde i världsklass.