Ekonomistyrning

Goda kunskaper i ekonomistyrning är viktigt för de flesta typer av beslut inom företag och organisationer. Utbildningen Ekonomistyrning lär dig grundläggande tankesätt och logik för att kunna fatta rätt produktions- och investeringbeslut i din verksamhet. Du får stöd i frågor kring kostnader, prissättning och volymer.

Teorier och modeller varvas med case, diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att skapa fördelar för din verksamhet.

Innehåll

  • Ekonomistyrning ur ett management- och beslutsperspektiv
  • Introduktion till kostnadsbegrepp
  • Produktkalkylering
  • Självkostnadskalkyler
  • Bidragskalkylering
  • Budgetering
  • Investeringskalkylering
  • Uppsummering
  • Examination

Uppbyggnad

Ekonomistyrning omfattar 8 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka (vanligtvis kl. 17.30 – ca 21.30) med föreläsningar / workshops / grupparbeten.

För dig

För dig som vill kombinera yrkesarbete med studier i ekonomistyrning. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig dess grunder och logik.

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Programteamet

Ekonomistyrning leds av Johan Dergård, lärare och forskare i redovisning och finans på Ekonomihögskolan i Lund med inriktning på affärsstyrning, budgetering och redovisning. Johan är verksam inom EFL:s utbildningar Ekonomistyrning, EFL Affärsstyrning, Affärskunskap, samt företagsanpassade program.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Ekonomistyrning möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.