Ekonomistyrning

Goda kunskaper i ekonomistyrning är viktigt för de flesta typer av beslut inom företag och organisationer. Utbildningen Ekonomistyrning lär dig grundläggande tankesätt och logik för att kunna fatta rätt produktions- och investeringbeslut i din verksamhet. Du får stöd i frågor kring kostnader, prissättning och volymer.

Teorier och modeller varvas med case, diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att skapa fördelar för din verksamhet.

Innehåll

  • Ekonomistyrning ur ett management- och beslutsperspektiv
  • Introduktion till kostnadsbegrepp
  • Produktkalkylering
  • Självkostnadskalkyler
  • Bidragskalkylering
  • Budgetering
  • Investeringskalkylering
  • Uppsummering
  • Examination

 

Uppbyggnad

Utbildningen innefattar föreläsningar / workshops / grupparbeten en kväll i veckan under åtta veckor. Varje tillfälle består av fyra timmar.

Ekonomistyrning kan du tillgodoräkna inom utbildningarna Diplomerad Controller och Diplomerad Marknadsekonom.

För dig

För dig som vill kombinera yrkesarbete med studier i ekonomistyrning. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig dess grunder och logik.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Ekonomistyrning möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.

Schema

Ekonomistyrning omfattar 8 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka. Oftast pågår de kl. 17.30 – ca 21.30.

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Startdatum och omfattning

Startdatum: mitten av april 2022
Omfattning: 8 tillfällen under 8 veckor
Plats: Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Programavgift

SEK 16 400
SEK 14 900 för medlemmar i EFL:s företagsnätverk

Priser exkl. moms och litteraturkostnader.

Kontakta oss!

Andreas Olsson
telefon: 046-222 68 47
mobil: 072-208 92 51
e-post: andreas.olsson@efl.se

Henrik Lundgren
telefon: 046-222 68 42
mobil: 070-585 86 97
e-post: henrik.lundgren@efl.se