Lär dig att hantera
ekonomisk information

Att förstå företag och organisationers finansiella information kan ibland vara snårigt och krångligt.

Extern redovisning och Räkenskapsanalys riktar sig till dig som vill förstå och behärska redovisningens logik och på ett effektivt sätt kunna tolka verksamheters finansiella kommunikation.

Du lär dig den löpande bokföringens grunder och systematik, att göra bokslut, samt att upprätta resultat- och balansräkning. Du får kunskaper i att tolka årsredovisningar och räkna fram finansiella nyckeltal.

Lär dig att hantera
ekonomisk information

Bokföringens hantverk kombineras med teorier, modeller,  diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att på ett djupare sätt vill förstå din verksamhet.

Innehåll

  • Redovisningens historik, redovisningens grunder
  • Redovisningens idémässiga och juridiska ramverk
  • Bokföringens grunder och löpande bokföring
  • Kassaflödesanalys
  • Bokslut- resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning
  • Räkenskapsanalys
  • Nyckeltalsberäkning

 

Uppbyggnad

Utbildningen innefattar föreläsningar / workshops / grupparbeten en kväll i veckan under tio veckor. Varje tillfälle består av fyra timmar.

För dig

som vill kombinera yrkesarbete med studier i affärsredovisning. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig grunderna inom extern redovisning och räkenskapsanalys.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Extern redovisning och Räkenskapsanalys möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.

Schema

Extern redovisning och Räkenskapsanalys omfattar 10 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka. Oftast pågår de kl. 17.30 – ca 21.30.

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Startdatum och omfattning

Startdatum: 17 januari 2022
Omfattning: 10 tillfällen under 10 veckor
Plats: Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Programavgift

SEK 18 500
SEK 16 500 för medlemmar i EFL:s företagsnätverk

Priser exkl. moms och litteraturkostnader.

Kontakta oss!

Andreas Olsson
telefon: 046-222 68 47
mobil: 072-208 92 51
e-post: andreas.olsson@efl.se

Henrik Lundgren
telefon: 046-222 68 42
mobil: 070-585 86 97
e-post: henrik.lundgren@efl.se