Lär dig att hantera ekonomisk information

Att förstå företag och organisationers finansiella information kan ibland vara snårigt och krångligt.

Extern redovisning och Räkenskapsanalys riktar sig till dig som vill förstå och behärska redovisningens logik och på ett effektivt sätt kunna tolka verksamheters finansiella kommunikation.

Du lär dig den löpande bokföringens grunder och systematik, att göra bokslut, samt att upprätta resultat- och balansräkning. Du får kunskaper i att tolka årsredovisningar och räkna fram finansiella nyckeltal.

Bokföringens hantverk kombineras med teorier, modeller,  diskussioner och praktiska moment. Du får möjlighet att tillämpa verktygen direkt i din verksamhet och reflektera över resultaten. En utmärkt utbildning som gör dig väl rustad för att på ett djupare sätt vill förstå din verksamhet.

Innehåll

  • Redovisningens historik, redovisningens grunder
  • Redovisningens idémässiga och juridiska ramverk
  • Bokföringens grunder och löpande bokföring
  • Kassaflödesanalys
  • Bokslut- resultat- och balansräkning
  • Årsredovisning
  • Räkenskapsanalys
  • Nyckeltalsberäkning

Uppbyggnad

Utbildningen innefattar föreläsningar / workshops / grupparbeten en kväll i veckan under tio veckor. Varje tillfälle består av fyra timmar (vanligtvis kl. 17.30 – ca 21.30).

För dig

som vill kombinera yrkesarbete med studier i affärsredovisning. Du vill på ett kul och effektivt sätt lära dig grunderna inom extern redovisning och räkenskapsanalys.

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Programteamet

På Extern redovisning och Räkenskapsanalys möter du Jörgen Carlsson och Mattias Haraldsson.

Jörgen Carlsson
Lärare och forskare i redovisning och finans på Ekonomihögskolan i Lund, som under många år kombinerat sin forskartjänst med ekonomichefsanställningar i näringslivet. Jörgen är verksam inom EFL:s utbildningar Extern Redovisning och räkenskapsanalys, Diplomerad Controller, Diplomerad Marknadsekonom, samt företagsanpassade program.

Mattias Haraldsson
Lärare och forskare i redovisning, styrning, investeringsfrågor och kostnadsanalys på Ekonomihögskolan i Lund. Mattias är verksam inom EFL:s utbildning Extern Redovisning och räkenskapsanalys, Diplomerad Controller, Diplomerad Marknadsekonom, samt företagsanpassade program.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Extern redovisning och Räkenskapsanalys möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice. Läs mer om EFL-teamet.