”Jag tar bättre beslut”

Niclas Olsson, Tetra Pak, delar med sig av sina erfarenheter från det 18 månader långa ledarskaps- och managementprogrammet Executive MBA. Vilka är hans bästa take aways och vad han tagit med sig i sin roll som fabrikschef?

MRS_C_Niclas_Olsson_3.5x3.5cm_6263Under 1,5 år kombinerar deltagarna på Executive MBA sina jobb med att fokusera på och utvecklas inom strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande. Med sig in i programmet har de sina egna skarpa utmaningar, som vävs in i utbildningen.

Niclas Olsson, som har en lång karriär inom Tetra Pak bakom sig, var en i gänget som diplomerades från programmet i våras. Enligt Niclas var ”lärarna inspirerande och gruppen fantastisk”. En av de saker han fått med sig från utbildningen i sin roll som fabrikschef är att arbeta mer med långsiktiga strategier.
– Jag är en fabrikschef med 25 års erfarenhet, men efter Executive MBA-programmet så jobbar jag mycket mer med långsiktig strategi för fabriken jag är ansvarig för, säger Niclas. Vad vill vi som ledningsgrupp att fabriken ska kunna åstadkomma för resultat, hur bygger vi en organisation som kan leverera det?

Executive MBA har stärkt Niclas på många plan och bland hans bästa take aways finns bland annat bättre genomtänkta beslut och nya insikter både gällande sig själv och sin personal.
– Jag tar bättre beslut genom att analysera djupare och med fler aspekter med i beslutsunderlaget, menar Niclas. Dessutom har jag en mycket större förståelse för att individer uppfattar information/instruktioner olika och hur jag ska använda olika personers nyckelkompetenser. En annan aspekt är att jag har lärt känna mig själv på ett nytt sätt genom mer reflektion och genom coachning-gruppen.

Läs mer om Executive MBA