Leading Impact nästa

För att få en djupare affärsförståelse och en ökad strategiskt förmåga påbörjar Malin Ernebrant, Senior Director för Renal Care Solutions R&D på Baxter, managementprogrammet Leading Impact i höst. 

Malin Ernebrant, Senior Director för Renal Care Solutions R&D på Baxter, påbörjar managementprogrammet Leading Impact i höst

Hej Malin! I oktober ska du börja på Leading IMPACT! Vad fick dig att bestämma dig för det?

Ibland är det bara en möjlighet som dyker upp, och tiden är rätt. Och den tiden är nu. Jag har länge funderat på en MBA för att bredda mig som ledare. Jag har tillbringat hela min karriär inom R&D och har så klart lärt mig mycket om ledarskap och hur man driver en verksamhet. Jag gick kursen EFL Ledarskap i organisationer för några år sedan, och det var en början men jag känner att jag behöver mer för att kunna ta ytterligare ett steg och utveckla mig som strategisk ledare.

Och varför blev det just Leading IMPACT?

Eftersom jag deltagit i EFL:s Partner-mentorprogram, både som adept och mentor, samt gått kurs på EFL förut så har jag stort förtroende för EFL vad det gäller att leverera en bra utbildning. Dessutom passar upplägget bra för mig.

Vad har du för förväntningar och vad hoppas du att utveckla under programmet?

Jag hoppas lära mig allt det jag inte kan 😊. Jag ser det som en möjlighet att skapa en stadig grund som gör att jag kan ta steget utanför R&D i framtiden. Jag känner att jag ofta saknar en djupare förståelse för affärsaspekten och jag tror att genom att utveckla den förståelsen kan jag utveckla min strategiska förmåga. Jag förväntar mig också att jag kommer att få massor av nya perspektiv, både från teori och från den grupp vi kommer att vara. Att få möjligheten att vara en del i andras utveckling samtidigt som de är del i min, att få ta del av andras utmaningar samtidigt som andra tar del av mina och att få uppleva hur både jag och mina kurskamrater omsätter teori i praktik.

Berätta om din tjänst!

Jag är Senior Director för Renal Care Solutions R&D på Baxter, del av Renal Care R&D:s ledningsgrupp. På svenska betyder det att jag är utvecklingschef för våra dialysvätskor inom hemodialys och peritonealdialys. Jag är också ansvarig för att säkerställa att samtliga våra produkter inom Renal Care är säkra ur ett kemiskt och mikrobiologiskt perspektiv, både under utveckling och life cycle management. Jag har ett globalt team med direktrapporterande i USA, Belgien, Indien och Kina.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?

Min roll kräver en stor öppenhet för kulturella skillnader, massor av kommunikation i alla riktningar, förmåga att leda på distans eftersom vi är spridda runt vår glob. Men jag behöver också vara bra på att se den stora bilden för att kunna fatta beslut kring prioritering och hantera våra intressenter. Generellt krävs en lösningsfokusering och ibland en skopa magi för att fixa till synes hopplösa utmaningar.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

Inkluderande, närvarande och inspirerande. Jag vill att vi hittar lösningar tillsammans, och tänker ofta på Steve Jobs som sa att han inte anställde experter för att berätta vad de ska göra, utan för att de ska berätta vad vi ska göra. Och så måste jag få citera Zlatan som en gång sa ”jag vill göra skillnad, genom att skapa möjligheter för andra och mig själv” – det är min ledstjärna.

Berätta om din bakgrund

Jag är civilingenjör i kemiteknik och har jobbat som forskningsingenjör, projektledare och gruppchef med lokala team. Sedan 2014 är jag avdelningschef för globala team och idag en större helt global organisation.

Leading Impact

  • Ett executive managementprogram på 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Programmet är förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar

Nästa programstart:
6 oktober, 2021.

Läs mer om programmet:
www.leadingimpact.se

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!