Leading Impact nästa

För att utvecklas i sitt ledarskap och få en ökad förståelse för affärsutveckling påbörjar Viveca Oltner, Teamledare på Magle Chemoswed, Leading Impact – Executive Management & Leadership Program i oktober. Vi intervjuar henne om hennes tankar inför starten.

Tilll hösten påbörjar Viveca Oltner, Teamledare på Magle Chemoswed, EFL:s Leading Impact-program

Hej Viveca! I höst ska du börja på Leading Impact! Vad fick dig att bestämma dig för det?

Idag har jag en ledande roll på Magle Chemoswed och som hyfsat ny i den rollen behöver jag utveckla min förståelse för och egenskaper som ledare, både utifrån mitt och företagets perspektiv. Jag har själv tittat på flera olika alternativ, men när jag pratade med min chef om mina utvecklingsbehov föreslog han Leading Impact, vilket är ett mycket mer gediget program än de alternativ jag själv tittat på.

Varför blev det just Leading Impact?

De alternativen jag själv tittade på tror jag skulle fokuserat mer enbart på ledarskapet. Med Leading IMPACT kommer tror jag att jag får en mycket bredare bas och också förståelse för företagsutveckling och vilka faktorer som kan påverka utvecklingen av ett företag.

Vad hoppas du att utveckla under programmet?

Som ny i en ledande roll behöver jag utveckla min förståelse för ledarskap och mina egenskaper som ledare. Jag ser också mycket fram emot att utveckla mitt företagstänk generellt – att tänka mer innovativt och strategiskt.

Vad innebär det att arbeta som Teamledare på Magle Chemoswed?

Min roll som teamledare består av en grupp av fyra kemister. Vi jobbar med att utveckla medicinsktekniska produkter som baserar sig på Magle Chemosweds egenutvecklade teknologi med nedbrytbara mikrosfärer.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?

Framförallt är det viktigt att omges av personer som jag kan lita på, som ser till att äga sin uppgift fullt ut. Det är viktigt med kommunikation och med tydliga och realistiska mål.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

Jag är definitivt en ledare snarare än en chef. Jag tycker att jag har bra hand med människor, att jag kan coacha och vara inlyssnande. Jag är prestigelös och vill bygga förtroende med människorna i min grupp. Det är viktigt att alla jobbar tillsammans mot gemensamma och tydliga mål; det är viktigt att alla bidrar.

Berätta om din bakgrund

Jag har en PhD i organisk kemi från Lunds universitet. Efter studierna arbetade jag en kortare tid på Respiratorius AB i Lund med tidig läkemedelsutveckling för patienter med COPD och astma. Efter det började jag på Magle Chemoswed. Där har jag jobbat sedan 2009, till att börja med som utvecklings- och processkemist och i maj 2019 tog jag en ledande position för R&D teamet; först för teamet som jobbar med CDMO-projekt och nu för teamet som jobbar med Magle Chemosweds egna medicinsktekniska produkter.

Leading Impact

  • Executive managementprogram
  • 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Programmet är förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar

Nästa programstart:
6 oktober, 2021

Läs mer om programmet:
www.leadingimpact.se

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!