Populärt jordgubbsseminarium om strategiskt ledarskap

Som en inspirationskick inför reflektionerna i hängmattan kunde åhörarna i en fylld hörsal på Medicon Village höra EFL:s styrelseordförande Stein Kleppestø prata om ”Strategiskt ledarskap i en värld präglad av komplexitet och osäkerhet”. Det s.k. jordgubbsseminariet är EFL:s traditionsenliga evenemang att inspirera sista veckan i juni.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I sin föreläsning berättade Stein om pågående forskningsprojekt kring strategiskt tänkande och strategiskt ledarskap på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, och redogjorde även för EFL:s tankar och utgångspunkter i skapandet av nästa generationens managementutbildningar.

Helen Dalgart vann en utbildningscheck

– Vi tror definitivt att det kommer att krävas nytt tänkande och nya verktyg för att managementutbildningar ska skapa förändringsmässig impact, och hjälpa till att utveckla en ny typ av strategiskt tänkande i en värld som i allt högre grad präglas av komplexitet, snabb teknologisk utveckling och ett generellt högt förändringstempo, berättade Stein Kleppestö.

– Vi står nu vid ett vägskäl där det mycket väl kan vara så att gamla erfarenheter och sanningar begränsar oss, snarare än ger oss nyttig vägledning när det gäller att lösa kommande utmaningar. Ibland kan gamla erfarenheter och tankemönster till och med vara direkt skadliga, fortsatte Stein.

Att ämnet var relevant vittnade ett välfyllt Jordgubbsseminarium om. Evenemanget var fulltecknat och hade dessutom flyttats till EFL:s medlemsorganisation Medicon Village:s hörsal för att så många som möjligt skulle få chans att ta del av seminariet. En som gladdes av detta var EFL:s verkställande direktör Henrik Lundgren.

Therese B Brahed kom tvåa i tävlingen om utbildningscheck

– Det ger givetvis energi och ett kvitto att vi är på rätt väg att intresset är så här stort för våra tankar kring strategiskt tänkande i en ny kontext och våra planer för vårt nya executive management och ledarskapsprogram Leading IMPACT, säger Henrik. Vi har tänkt hårt och länge för att skapa den bästa möjliga designen för våra program så att deltagarna ska kunna göra bästa möjliga avtryck i den nya snabbrörliga, komplexa och osäkra kontext som råder.

Den 9 oktober går startskottet för Leading IMPACT – Executive Management and Leadership Program och den design som Stein Kleppestø och programchef Thomas Kalling arbetat fram.

– Marknaden har verkligen tagit emot konceptet med öppna armar. Vi har över 20 års erfarenhet av att utveckla och leverera Executive MBA. Nu tar vi denna framgångsrika pedagogik till nästa nivå med Leading IMPACT med ambitionen att skapa den nya generationens managementutbildningar, säger Henrik Lundgren.

 

Mer info

Ta del av Steins presentation

För mer information, kontakta oss på info@efl.se eller 046-222 68 50

Leading IMPACT

Den 9 oktober startar EFL:s flaggskeppsprogram Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program. Ett 15 månader långt next-generation-program med ett unikt utvecklingsfokus på såväl organisation som individ.

Leading IMPACT bygger vidare på det mycket uppskattade Executive MBA-programmet, som EFL under 20 år gett i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. På Leading IMPACT har det framgångsrika pedagogiska konceptet utvecklats ytterligare. Syftet är att skapa rejäl impact för såväl deltagaren som den organisation som denna representerar.

Läs mer om Leading IMPACT