”Tre dagar fyllda med aha-upplevelser”

Daniel Nilsson, VD på Henda Byggservice, delar med sig av sina bästa take aways från 3-dagarskursen Performance Management och hur utbildningen utgick från precis de frågeställningar och den problematik han själv stod inför.

Hej Daniel! Berätta om Henda Byggservice!

Henda Byggservice är ett familjeföretag som i år går in på sitt 25 verksamhetsår. Vi är verksamma inom renovering, om- och tillbyggnadssektorn i byggbranschen, där vi är en leverantör till i huvudsak stora professionella beställare såsom HSB, Riksbyggen, Jernhusen, Svenska Kyrkan och de stora svenska försäkringsbolagen. På Henda Byggservice är vi ca 70 anställda på vårt kontor i Malmö, och har nyligen startat upp ett mindre kontor i Kristianstad.

Hur skulle du beskriva din roll?

Min roll, som vd, brukar jag beskriva som Lagkapten. Det är alltid något på gång, en medarbetare som behöver stöd eller bara tydlig styrning, eller en grupp med samma behov, således lägger jag mycket av min tid på organisationen, det är den som gör oss till Henda och tillika unika. Vi strävar inte efter att vara ett vanligt byggföretag som gör vanliga saker, vi gör vanliga saker lite bättre med en högre känsla för kvalitet och kundens önskemål, och det kräver motiverade medarbetare.

Hur kom det sig att du sökte dig till Performance Management?

För att kunna utveckla vårt företag och våra medarbetare behöver jag hela tiden utveckla mig själv, så Performance Management kom som en skänk från ovan, med exakt rätt frågeställningar och problematik som jag själv stod inför i min egen organisation, så valet var inte svårt.

Vilka är dina bästa take aways?

Det var tre dagar fyllda med aha-upplevelser, teoretisk/vetenskaplig kunskap, samt en väldig mängd pedagogik att ta med sig till sitt egna företag att använda i arbetet med att leda en organisation. Om jag skulle lyfta ut en sak som gav extra stort intryck, så skulle det vara Ferreira och Otleys styrsystem.

Varför och vem skulle du rekommendera att gå Performance Management?

Jag skulle rekommendera alla som sitter i någon form av ledandebefattning att gå denna kurs, den ger en  god inblick i alla delar i hur ett styrsystem är uppbyggt och i vilka delar omgivning, påverkar.

 

Performance Management

3-dagarskursen Performance Management handlar om hur man styr och följer upp avdelningar och gruppers prestationer, samt med detta som bas arbetar med utveckling av verksamhet och medarbetare. Vi stämmer av mot best practice, aktuell forskning och söker förbättringspotentialer i din verksamhet.

Nästa kursstart är i maj. Läs mer om Performance Management