Kom förberedd

Vi vet att 30-50% av alla uppköp och sammanslagningar kostar dyrbara extra pengar för att man inte förberett sig på bästa sätt. Värdet för att skapa de bästa förutsättningarna i dessa processer kan lätt omsättas i kronor och ören.

Making mergers work tränar din förmåga att förstå och hantera utmaningar i samband med uppköp och sammanslagningar.

Denna Business Solution-workshop tar ett konkret helhetsgrepp utifrån komponenterna strategi, organisation, ledarskap och kommunikation.

Programansvarig

EFL_MRS_C_Rikard_Larsson_5307_360x150px

“Företagsuppköp och fusioner utgör något av det värsta och/eller bästa som kan hända organisationer. Vi fokuserar på hur vi kan upptäcka olika hot och vända dessa till engagerande möjligheter för att förverkliga mer synergier.”

Rikard Larsson
Programansvarig för ”Making mergers work”

Innehåll

  • Förvärvsprocessen
  • Personalengagemang
  • Företagskultur
  • Organisationsanalys
  • Karriärsutveckling
  • Styrsystem
  • Kommunikationsverktyg
  • Ledarskap i förändring

”Making mergers work” ger ert företag verktygen för att ge er de bästa förutsättningar vid uppköp och sammanslagningar.

För dig

”Making mergers work” vänder sig till dig som sitter i företagsledningen i företag som har eller överväger att förvärva bolag. Den vänder sig också till dig som ingår i ett ”transition team”, men också till dig som har blivit uppköpt och behöver förstå vad som kan och bör hända.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På EFL:s Business Solutions möter du ett handplockat team som säkerställer att du får det senaste från såväl forskningsfronten som best practice och guidar dig i dina skarpa utmaningar. Läs mer om EFL-teamet

Anmälan

Kursen erbjuds som företagsanpassad utbildning. Välkommen att kontakta oss för mer information på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Välkommen att kontakta oss!

Niklas Sjölund
telefon: 046-222 68 40
e-post: niklas.sjolund@efl.se

Tony Åkesson
telefon: 046-222 68 43
e-post: tony.akesson@efl.se