Skaffa dig en utbildning samtidigt som du arbetar!

Diplomerad Controller är en gedigen utbildning för dig som är på väg in i en ny yrkesroll eller vill utvecklas i ditt befintliga arbete.

Genom deltidsstudier på högskolenivå och kvällstid utvecklas du inom allt från budgetering, kalkylering och investeringsplanering till strategiskt ledarskap.

Som Diplomerad Controller får du ett kvitto på dina kunskaper och skaffar dig en gedigen plattform för din fortsatta karriär.

Diplomerad Controller är en av inriktningarna i EFL:s Akademiska Diplomprogram. Utöver Diplomerad Controller finns även inriktningen Diplomerad Marknadsekonom. De två första terminerna är gemensamma för båda inriktningarna.

Tidigare deltagare tycker

EFL_MRS_C_7691_Susanne_Klinglof_360x150px

”Jag är väldigt nöjd med bredden i alla kurserna och utbildningen har gjort att jag ifrågasätter väldigt mycket mer än jag gjorde innan. Det bästa är att jag har blivit bättre på att behålla helhetstänket och har förståelse för andra delar av verksamheten. Jag har lärt mig att lita på det jag kan och är bra på.”

Susanne Klinglöf
VAT Controller, SWEP

Innehåll

Diplomutbildningen Diplomerad Controller innehåller följande delar:

 • Termin 1 och 2 studerar du företagsekonomisk grundkurs. Detta ger dig en bred företagsekonomisk verktygslåda att bygga vidare på. Terminerna innefattar delkurser i:
 • Termin 3 består av kursen EFL Affärsstyrning Den innehåller:
  • strategi och konkurrensfördelar
  • internprissättning
  • finansiella nyckeltal
  • budget och prognoser
  • kapitalbehovsanalys
  • cash flow
  • investeringsbedömning
  • lönsamhetsstyrning
 • Termin 4 består av kursen EFL Ledarskap i organisationer
  • Ledarskap i organisationer
  • Projektledning
  • Strategisk ledning

Uppbyggnad

Utbildningen innefattar sammankomster en kväll i veckan. Detta kombineras med egna studier, grupparbeten och workshops, samt två internat placerade i början av termin 1 respektive 4. Termin 1 och 2 kan studeras i ett block. Termin 3 och 4 kan studeras som fristående delar. Programmet avslutas med en högtidlig diplomering.

För dig

som söker nya utmaningar inom din yrkesroll eller är på väg mot nya uppgifter. Du vill kombinera ditt yrkesarbete med studier i företagsekonomi på högskolenivå. Bakom dig bör du ha minst treårigt gymnasium och minst två års arbetslivserfarenhet.

EFL-teamet

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Diplomerad Controller möter du ett handplockat team som ger dig en skarp marknadsanpassad utbildning med substans och tyngd, en kvalitetssäkrad utbildning mellan universitet och näringsliv. Läs mer om EFL-teamet.

Schema

Höstterminen pågår från månadsskiftet augusti/september till mitten av januari. Vårterminen löper från mitten av januari till början av juni.

Varje termin omfattar 20 veckor med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka.  Oftast pågår de kl. 17.30 – ca 21.30.

Termin ett och termin fyra inleds med ett startinternat respektive ett ledarskapsinternat.

Skräddarsytt

EFL kan även genomföra denna utbildning i en verksamhetsanpassad form. Välj ut hela eller delar av utbildningen, lägg till ytterligare delar om ni vill behandla fler teman. Vi anpassar helt efter era behov.

Välkommen att ta kontakt med oss för en förutsättningslös dialog om hur vi kan designa ett sådant upplägg på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Startdatum och omfattning

Programstart: 23 augusti 2022
Omfattning: 2 år (kvällstid)
Plats: Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Programavgift

SEK 39 500/termin
SEK 35 500/termin för medlemmar i EFL:s företagsnätverk

Priser exkl. moms och litteraturkostnader.
Internat- och diplomeringskostnader ingår.

Resultat

EFL:s Akademiska Diplomprogram har funnits sedan 1982. Genom åren har fler än 2000 personer diplomerats och kommit vidare i karriären.

Du får ett marknadsanpassat program med substans och tyngd och ett kvitto i form av ett diplom från en kvalitetssäkrad utbildning mellan näringsliv och universitet.

EFL_Diplomerad_controller_marknadsekonom_w360px

Så här säger våra deltagare:

”Diplomerad Controller har gett mig en bättre helhetssyn och bättre förståelse för samband.”

”Genom programmet har jag ökat min förmåga att utveckla och motivera förslag inför t.ex. ledningen.”

”Jag har fått bättre självförtroende och förstår andra yrkesroller bättre.”

”Att gå programmet har varit ett av mitt livs bästa beslut. Jag har fått mer ansvarfulla arbetsuppgifter, bättre analysförmåga, utvecklat mitt ekonomiska språk och inte minst många värdefulla kontakter.”

”Jag kan varmt rekommendera utbildningen. Det har varit två enormt lärorika och givande år. Ibland krävande, men framförallt väldigt roligt.”

Anmälan

Anmälan Diplomerad Controller

Informationsmöte

Vill du veta mer om programmet? Boka in dig på ett personligt informationsmöte.

Villkor

Särskilda villkor för Diplomerad Controller
Läs våra allmänna villkor

Kontakta oss!

Henrik Lundgren
046-222 68 42
070-585 86 97
henrik.lundgren@efl.se

Andreas Olsson
046-222 68 47
072-208 92 51
andreas.olsson@efl.se