”Affärskunskap har gett mig trygghet och gjort mig snabbare i att fatta beslut”

”Affärskunskap har gett mig en trygghet inom områden där jag tidigare kunnat känna en viss osäkerhet i dialog med specialister inom området. Den har också gett mig möjligheten att fatta snabbare beslut där jag innan kanske kände att jag behövde ha ett bollplank.” Det säger Daniel Vesterberg, vd på NXT-Interim Region Syd, om Affärskunskap, en 8,5 dagar lång ”ekonomi för icke-ekonomer”-utbildning, som han gick i höstas.

Daniel Vesterberg gick kursen Affärskunskap under hösten

Beskriv Affärskunskap!

Affärskunskap är en bred utbildning som täcker allt från redovisning till affärsstrategi och marknadsföring. Trots detta så hinner man gå djupt inom varje område, vilket gör att varje tillfälle ger nya grepp och infallsvinklar även om man skulle ha lång erfarenhet inom just det område som diskuteras.

Vilka delar i innehållet gav dig mest?

För min del var det avsnitten gällande företagsekonomi och redovisning, där jag inte har en teoretisk bakgrund, som gav mig mest.

Har kursen levt upp till dina förväntningar?

Ja, det måste jag säga, absolut. Jag förväntade mig att få omsätta min praktiska kunskap i teorin, och även få verifierat sådana saker som jag under många år arbetat med, vilket kursen också bidrog med.

Vilket värde skulle du säga att kursen innebär för dig?

Affärskunskap har gett mig en trygghet inom områden där jag tidigare kunnat känna en viss osäkerhet i dialog med specialister inom området. Den har också gett mig möjligheten att fatta snabbare beslut där jag innan kanske kände att jag behövde ha ett bollplank.

Vem skulle du rekommendera att gå kursen?

Jag skulle säga att du bör ha ett antal års arbetslivserfarenhet för att kunna relatera de olika casen till händelser från ditt arbetsliv. Eftersom kursen är relativt bred så tycker jag nog också att man ska ha eller vilja ha en bred roll framöver där man kan utnyttja alla delar som kursen innehåller.

Affärskunskap

Affärskunskap är en komplett ”ekonomi för icke-ekonomer”-utbildning, där deltagarna på ett intressant och inspirerande sätt lär sig de företagsekonomiska grunderna.

Under 8,5 dagar utvecklar deltagarna sitt affärsmannaskap, blir vana att använda det ekonomiska språket, får en bättre förståelse för ekonomiska samband och blir stärkta i sitt ledarskap och strategiska planering.

Nästa kursstart: 24 mars, 2022

Läs mer om Affärskunskap

Kontakta mig

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!