NIBE:s förvärvshistoria på vårens alumniträff

Hans Backman, Group CFO på NIBE, delade generöst med sig av NIBE:s strategier, lärdomar och best practice kring deras förvärvsprocess när vi samlade alumner för Styrelseprogrammet, Leading Impact och Executive MBA för att mingla, nätverka och diskutera förvärv.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var härlig uppslutning när vi bjöd in till alumniträff med mingel, nätverkande och för att få höra mer om värmeteknikföretaget NIBE:s framgångsrika förvärvshistoria. NIBE, som startade för 70 år sedan, har en imponerande lång och framgångsrik historia av förvärv av starka varumärken och produkter som kompletterar deras befintliga sortiment.

Hans Backman, Group CFO på NIBE, delade generöst med sig av hur de arbetar med sin förvärsprocess, förvärvsstrategier, samt integration av förvärvade bolag. På plats fanns även Terese Leire, advokat på Delphi, för att bidra med deras erfarenheter som rådgivare i dessa frågor. Matts Kärreman, forskare inom Corporate Governance på Lunds universitet och programansvarig för EFL:s Styrelseprogram, bidrog med intressanta inspel kring forskningen inom området.