EFL och HD-Sydsvenskan söker nästa skånska stjärna


EFL, HD-Sydsvenskan fortsätter tillsammans med utbildning.se sin gemensamma satsning Nästa skånska stjärna. För fjärde året i rad utlyses stipendiet som innebär en sponsrad plats på höstens start av management- och affärsutvecklingsprogrammet Executive MBA. Satsningen syftar till att sätta fokus på jämställdhets- och mångfaldsarbetet ute i sydsvenska företag och organisationer.

EFLs VD Henrik Lundgren

Med satsningen på stipendiet Nästa skånska stjärna hoppas avsändarna att kunna ge företagen i regionen en liten push att inventera sina organisationer efter talanger som man vill lyfta fram för att bredda mångfalden, samtidigt som man vill uppmuntra kommande stjärnor som siktar på att ta ledartröjan i utvecklingen av det sydsvenska näringslivet.
– Vi kan med säkerhet säga att en Executive MBA-utbildning blir bättre av en jämn könsbalans, och vågar nog tro att samma samband gäller för arbetslivet i stort, säger EFL:s vd Henrik Lundgren. Det finns många kvinnliga talanger i det sydsvenska näringslivet, men vi kan konstatera att det ännu inte återspeglas i ansökningarna till vårt Executive MBA-program.

Nästa skånska stjärna är ett samarbete mellan EFL, HD-Sydsvenskan och utbildning.se. Vinnaren erhåller en sponsrad plats på Executive MBA med start den 19 september. Fram till den 18 augusti går det bra att söka stipendieplatsen.

HD-Sydsvenskans VD Pontus Bodelsson

Ett starkt näringsliv är onekligen avgörande för Skånes utveckling och attraktivitet. Starka och talangfulla entreprenörer och företagare är viktiga för utvecklingen av regionen. HD-Sydsvenskans vd Pontus Bodelsson berättar varför hans organisation är stolta över att vara en del i satsningen:
– På HD-Sydsvenskan jobbar vi varje dag för att göra Skåne klokare. Fler välutbildade skåningar utvecklar vår del av världen till något ännu bättre, och allra bäst blir det om mångfald gäller. Därför står vi bakom Nästa skånska stjärna.

Executive MBA är ett 18 månader långt management-, ledarskaps- och affärsutvecklingsprogram. EFL har de senaste åren satsat hårt för att skapa den nya generationens Executive MBA, ett nyutvecklingsarbete för att designa ett program baserat på en lärfilosofi som utgår ifrån deltagarnas egna skarpa affärsutmaningar.
– Vi vet vilka utmaningar som dagens managers står inför. Förutom strategiska affärsutmaningar gäller det även att få ihop sina jobbutmaningar med ett fungerande privatliv. Med vår filosofi där en stor del av lärandet bygger på att integrera deltagarnas egna skarpa affärsutmaningar menar vi att det är svårt att hitta ett Executive MBA-program som är bättre balanserat för en hållbar tillvaro. Att lära genom dina egna skarpa utmaningar ger effektivitet ur alla aspekter, säger Henrik Lundgren.

Marie Forsberg, Försäljningschef på utbildning.se

Nytt för i år är att utbildning.se är med i juryn som utser Nästa skånska stjärna.
– Vi på utbildning.se tror på det livslånga lärandet och att det är oerhört viktigt att vara med och stötta utbildningsbranschen i hela Sverige, säger Marie Forsberg, Försäljningschef på utbildning.se. Gränsen mellan utbildning och arbetsliv har idag suddats ut, och kan vi vara med att bidra så att en person får möjlighet att gå en Executive MBA så tar vi gärna den!

LÄS MER
Vill du veta mer om stipendiet eller ansöka? Klicka här
Vill du veta mer om Executive MBA? Klicka här

ARTIKLAR OM STIPENDIATER

EFL-webben:
”Man lär sig mer genom att jobba med riktiga case”
Linda blev nästa skånska stjärna
Maria Rang blev Sydsvenskans och EFL:s nästa skånska stjärna!

Artiklar i HD-Sydsvenskan:
”Jag har aldrig varit den som blivit hänvisad till hörnet” – Irina Åström, stipendiat Class of 2018
Ikea-chefen är Skånes nästa stjärna – Linda Danielsson, stipendiat Class of 2017
Dags för examen för nästa skånska stjärna – Maria Rang, stipendiat Class of 2016