Executive MBA Class of 2015 igång med en rivstart!

Den 10 september drog Executive MBA – Class of 2015 igång! Gruppen träffades under ett fyra dagar fullspäckat internat på MiL-gårdarna utanför Klippan. Ett så gott som fullt antal förväntansfulla och laddade deltagare stod redo att anta utmaningen — att utvecklas och hjälpa sina företag att ligga i framkant på marknaden. Höstens programstart var lite extra spännande för EFL och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, eftersom det lagts ned ett stort utvecklingsarbete för att spetsa utbildningen ytterligare.

– Baserat på vår långa erfarenhet av att leverera Exexutive MBA-program har vi de senaste 1,5 åren jobbat hårt med att nyutveckla och förfina vårt koncept. Vi hade många tankar och idéer pedagogiskt och innehållsmässigt som vi gärna ville ta chansen att inkorporera i programmet och paketera på ett bra sätt. Att nu vara igång i skarpt läge känns enormt inspirerande, berättar Henrik Lundgren som är Director of Executive MBA på EFL.

RTEmagicC_MRS_C_20130911_1390_1464_webb.jpg

Executive MBA är en 18 månader lång utbildning levererad av EFL i samarbete med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. De tankar som konkretiserats och sjösätts i samband med höstens start handlar bland annat om ett förfinande av EFLs pedagogiska modell, en ännu skarpare koppling mellan teori och praktik samt ett fokus på färdigheter att hitta hållbara affärsmodeller för framtiden.

Henrik Lundgren utvecklar tänket:
– Den ekonomiska utvecklingen befinner sig i en mycket intressant fas just nu. Gamla regler är ifrågasatta. Hela världen samlar sig inför de utmaningar och möjligheter som ny teknologi, globaliseringens effekter ger upphov till affärsmodellsmässigt. Många företag står idag inför en situation där de måste se, över, utveckla eller i vissa fall radikalt förändra sina affärsmodeller. Att få nöjda kunder är inte svårt, att tjäna pengar på dem är däremot den stora utmaningen.

RTEmagicC_MRS_C_20130911_1373_panorama_webb.jpg

Det nyutvecklade konceptet kring EFL och Ekonomihögskolans Executive MBA adresserar dessa utmaningar. Mycket fokus läggs på att utveckla deltagarnas färdigheter att tänka kreativt kring affärsmodeller och hitta nya vägar framåt. Som bas för detta tänk läggs en stabil grund inom omvärldsanalys, finansiell analys och ledarskap. Som en extra krydda är EFL först ut i Europa med att ha ett Afrika-perspektiv på sitt program.

– Vi är stolta över att ta ledartröjan med ett fokus på kontinenten Afrika inom de internationella delarna av vårt program, säger Henrik Lundgren. Förutom att Afrika är en spännande kontinent där mycket av världens ekonomiska utveckling kommer att ligga framöver är det även en utmärkt miljö för att lära sig att identifiera och ta tillvara på nya affärsmöjligheter. Vi tror att det är viktigt för europeiska företag att vara med innan tåget går och vi vill med vårt Afrika-fokus signalera att vi vill ta täten, fortsätter Henrik.

RTEmagicC_Henrik_9573_200x117px_02.jpg

Henrik Lundgren, Director of Executive MBA på EFL

De nya tankarna för Executiva MBA har mottagits med öppna armar av marknaden, vilket gläder Henrik Lundgren och hans medarbetare på EFL och Ekonomihögskolan i Lund.

– I dessa tider där många av våra konkurrenter har tvingats ställa in eller skjuta upp sina starter känns det som ett enormt styrkebesked att vi drar i gång med ett så gott som fulltecknat program. Att marknaden ger oss ett så bra betyg inspirerar oss att fortsätta att ligga i framkant och utveckla våra idéer, säger Henrik.

Nästa programstart för EFLs Executive MBA i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är i september 2014. Ansökningar till programmet kommer att tas emot från och med den 1 oktober 2013.

För mer information, se www.executivemba.se

mba2015