Framtida affärsutmaningar i fokus på EFL:s medlemsdag

Enligt tradition kretsade vårens upplaga av EFL:s medlemsdag för nätverkets företag och organisationer kring temat ”Face the challenge”. Denna gång var det E.on, Metso och Zmarta Group som delade med sig av sina strategiska utmaningar och ”must win battles” att övervinna för att kunna rusta sig för en framgångsrik framtid.

Detta bildspel kräver JavaScript.

I en snabbföränderlig tid präglad av megatrender i form av globalisering, teknologiska framsteg och ökat fokus på hållbarhet måste de flesta företag och organisationer hålla blicken på sina strategiska utmaningar som måste adresseras och lösas för att kunna fortsätta att driva sin verksamhet med framgång i resan framåt. Inte sällan handlar det om att hitta nya affärsmodeller när de gamla spelat ut sin roll, men även om hur man rekryterar och behåller den kompetens man behöver eller hur man arbetar med sitt ledarskap utifrån nya förutsättningar.

På vårens upplaga av närverkssammankomsten ”Face the challenge”, exklusivt för EFL:s medlemsföretag, gästade E.on, Metso och Zmarta Group representerade av Maria Hall (CTO på Zmarta Group), Ulf Kendrup (VD på Metso Sweden), Henrik Markefors (HR Director Sweden på E.ON) och Anna-Karin Mikkelää (HR Manager på Metso Trelleborg).

De inbjudna medlemsföretagen berättade frikostigt om sina utmaningar framöver, hur de jobbar med dessa och vilka tankar de har på lösningar, och fick bra hjälp på vägen från representanterna från representanterna från övriga medlemsföretag i auditoriet. ”Face the challenge” modererades av EFL:s Stefan Sveningsson, professor vid Ekonomihögskolan i Lund.

Läs mer om EFL:s företagsnätverk