Från tisdagskvällar på EFL till drömjobbet inom europeiska unionen

Goran Sehovac, strateg på Arbetsförmedlingen Region Syd, spenderade måndags- och tisdagskvällar på EFLs Akademiska Diplomprogram under åren 2005 – 2007. Studierna krattade vägen för drömjobbet inom EU. ”En sak är säker, utan min utbildning vid EFL hade jag inte varit i närheten av detta uppdrag”, berättar Goran.

Goran riktar tacksamhet och beröm till EFL där han lade en bra grund för affärstänkande och att underbygga sina idéer med fakta, teorier och modeller.
– En sak är säker, utan min utbildning vid EFL hade jag inte varit i närheten av detta uppdrag, berättar Goran.

Efter en tid på inom Arbetsförmedlingens organisation tog karriären ordentlig fart när Goran Sehovac i hård konkurrens fick uppdraget som korttidsexpert för den svenska Arbetsförmedlingen för ett EU-projekt inom ramen för ett koncept som heter Twinning som är ett samarbete mellan Frankrike, Sverige och Rumänien. Målet var att hjälpa Serbien inför sin ansökan som medlem i EU med fokus på att anpassa landets arbetsmarknadspolitik så att den harmonierar med EU:s mål.

Goran Sehovac

”Min diplomutbildning på EFL har gett mig många viktiga
verktyg som jag direkt kunde tillämpa”, säger Goran Sehovac

Diplomutbildningen på EFL gav inte bara Goran den formella behörigheten, utan även de bästa förutsättningarna för att göra ett bra uppdrag.
– Min diplomutbildning på EFL har gett mig många viktiga verktyg som jag direkt kunde tillämpa i detta uppdrag. Den ekonomiska terminologin, att kunna läsa av förutsättningar för företagande, organisationsteorier och segmentering. Hela paketet var i högsta grad tillämpligt på mitt EU-uppdrag, säger Goran Sehovac.

Goran berättar att hans utbildning hos EFL har utan tvekan hjälpt hans karriär väldigt mycket på traven.
– Att kunna beskriva det jag gör inom offentlig verksamhet på att tydligt sätt i företagsekonomiska termer är av stor vikt. Och när jag tänker tillbaka på mina terminer på EFL så är det med de varmaste minnena. EFL har ett bra upplägg med en intensiv utbildning, god stämning och kompetenta utbildare.

EFLs Akademiska Diplomprogram ges i inriktningarna Diplomerad Marknadsekonom och Diplomerad Controller. Höstens utbildningar startar tisdagen den 1 september 2015.

Läs mer om Diplomerad Marknadsekonom och Diplomerad Controller