”Jag hade höga förväntningar men de är på många sätt överträffade”

”För den som funderar över huruvida man klarar att kombinera arbete och studier så vill jag säga: fråga istället om du verkligen klarar dig om du inte gör det.” Detta säger Rabie Salem, VD på ProAd Sweden AB, som kan räkna ner dagarna till det att han tillsammans med sina kurskamrater diplomeras från programmet Diplomerad Marknadsekonom. I bagaget har Rabie även EFL:s Styrelseprogram, som han avslutade förra våren. 

Vad var det som gjorde att du valde att söka dig till Diplomerad Marknadsekonom?
Att fortbilda sig är avgörande i dagens snabba tempo och jag hade under en tid attraherats av EFLs upplägg med högskolenivå. När jag tittade närmare på programmet så insåg jag också att den innehöll många delar som är oerhört värdefulla för egentligen alla med ambition att leda och utvecklas. Allt från ekonomi till ledarskap och marknadsföring.

Hur känns det? Vilka take aways har du tagit med dig?
Jag hade höga förväntningar men de är på många sätt överträffade. Kvalitén på kurserna håller hög klass, onekligen värdefullt att ha universitetslärare som dessutom har en del erfarenhet av konsulttimmar i näringslivet. Utöver innehållet har utbytet med resterande kollegor verkligen varit en del som jag kanske inte räknade med, det nätverket har varit och kommer vara en stor fördel i många avseenden. Oerhört glad över att ha fått träffa så drivna och varma människor som jag kommer hålla kontakten med framöver också. Våra träffar har inneburit kunskap, nytta och glädje, träffarna har många gånger varit som en reflekterande oas i vardagen.

Vilka förväntningar har du på fortsättningen?
Vi är inne på sluttampen. Måste säga att det är något vemodigt men jag och resten vill avsluta på ett bra sätt. Vi har några rapporter och examinationer kvar. Ser fram emot att träffa alla vid tillfälle och tillsammans fira detta kunskapsäventyr. Tror och hoppas att vi kommer fortsätta träffas i gruppen. Om inget annat så lär vi väl ses på någon av EFL:s kurser snart igen.

Berätta om din bakgrund!
Har studerat statsvetenskap och ekonomi på Lunds universitet och genom åren genomfört ett antal ledarutbildningar och program. Jag är sen ett år tillbaka VD på ProAd Sweden AB, vi är ett digitalt marknadsföringsbolag och jobbar främst med försäljning och affärsutveckling. Bakgrund från mediebranschen, fem år på Helsingborgs Dagblad och sedermera HD-Sydsvenskan där jag började som säljare och sen  Telemarketingchef, Upplage- och försäljningschef och Marknadschefstrainee. Innan dess jobbade jag inom försäkringsbranschen, sju år på Folksam. Har även en bakgrund som fotbollsspelare.

Vad var det i EFLs profil som tilltalade dig?
Det är framförallt möjligheten att få kombinera arbetet med studier på högskolenivå. Det är väldigt värdefullt. Just att man fick lägga teorin efter att man varit ute i arbetslivet gör konceptet attraktivt också. Det har jag märkt av under tiden också. Sen har allt runtomkring EFL och programmet varit av högsta klass; lärare, kontaktpersoner, administrativ personal, kost och logi, lokaler.

Något annat?
Jag vill rikta ett stort tack till alla som är med och gör programmet möjligt, allt från planering till genomförande. För den som funderar över huruvida man klarar att kombinera arbete och studier så vill jag säga: fråga istället om du verkligen klarar dig om du inte gör det. Jag kan varmt rekommendera utbildningen och EFL!

 

Rabie Salem

Rabie Salem arbetar som VD på ProAd Sweden AB

Diplomerad Marknadsekonom

Programmet Diplomerad Marknadsekonom tränar dig i att analysera, motivera och fatta kvalificerade beslut inom marknadsföringsområdet. Detta är en bred och djup 2-årig utbildning på akademisk nivå inom strategisk och operativ marknadsföring. Läs mer

EFL:s Styrelseprogram

EFLs Styrelseprogram tar utifrån ekonomi, juridik, ledarskap och strategi ett helhetsgrepp och ger hävstång för framgångsrikt styrelsearbete. Programmet ger dig både formell kunskap och större insikt om hur effektivt styrelsearbete bedrivs i praktiken. Omfattar åtta tillfällen under åtta månader. Läs mer