Organisation och styrning temat för sammankomst på Affärskunskap

Deltagarna på Affärskunskap sammanstrålade för att diskutera ”Organisation och styrning” hos dagens värd Axis Communications som tog emot i sitt nybyggda huvudkontor.  

Detta bildspel kräver JavaScript.

Höstens omgång av Affärskunskap taktar på i bra fart. Under 9 veckor träffas deltagarna på torsdagar för att utveckla sin förståelse för de företagsekonomiska byggstenarna. Efter att de första veckorna fördjupat sig i företaget och dess omvärld, marknadsföring, kalkylering och affärsredovisning hade turen kommit till organisation och styrning. Tillsammans med EFL:s Jörgen Adolfsson fördjupade sig deltagarna i organisation, ledarskap, strategi, styrmekanismer, förändringsledning och kultur. Deltagarna fick bland annat till uppgift att reflektera kring frågor såsom ”varför finns mitt företag/organisation” och ”så här vill jag beskriva bra ledarskap”.

Affärskunskap är en kurs i ekonomi för icke-ekonomer som på ett roligt, inspirerande och lätt-tillgängligt sätt ger deltagarna förståelse för företagsekonomiska begrepp och samband. För att illustrera hur de olika verktygen kan användas i olika kontexter och branscher har kursdeltagarnas företag möjlighet att agera värdar för några av sammankomsterna. För dagens träff stod Axis Communications som värd i sitt nybyggda huvudkontor i Lund.

Affärskunskap startar två gånger per år, i september respektive mars. Kursen har sedan 1982 varit en del av EFL:s programutbud. Även om innehållet hela tiden utvecklas och förfinas så är principen densamma: att på ett tillgängligt och roligt sätt utveckla deltagarna i de företagsekonomiska grunderna.

Läs mer om Affärskunskap >>

Affärskunskap

Affärskunskap är en komplett ”ekonomi för icke-ekonomer”-utbildning, där du på 8,5 dagar på ett intressant och inspirerande sätt lär dig de företagsekonomiska grunderna. Nästa kursstart: 23 mars.

Läs mer om Affärskunskap >>

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!