”Varje gång jag slutfört ett program på EFL har jag kunnat ta nya steg i min karriär”

Magnus Juhlin är en av deltagarna på Executive MBA – Class of 2016. Men hans EFL-resa började långt tidigare med det 2-åriga programmet Diplomerad Marknadsekonom. Däremellan har han även hunnit med EFL-utbildningen Organisation och Ledarskap, samt tagit flera kliv i karriären!

Magnus JuhlinSedan Magnus började för första gången på EFL har hans karriär tagit många steg framåt. Han har gått från sälj & marknadsroller till att idag vara Director Global Support Delivery på Qlik.
– EFL har gjort massor för min karriär och lagt grunden till flera jobb jag haft! När jag är färdig med min Executive MBA kommer jag att ha 4 år bakom mig tillsammans med EFL och efter varje gång jag slutfört ett program hos EFL har jag kunnat ta nya steg i min karriär. Min första utbildning på EFL var Diplomerad Marknadsekonom, därefter byggde jag direkt på med Organisation och Ledarskap. Båda utbildningarna gjorde att jag kunde göra anspråk på nya tjänster. Efter att ha gått Diplomerad Marknadsekonom programmet fick jag till exempel en ny tjänst som Nordisk Produktchef inom hårdvarubranschen och under tiden som jag nu läst Executive MBA har jag tagit klivet upp till Global Director på Qlik.

Magnus Juhlin är just nu mitt uppe i Executive MBA – ett 18 månader långt fördjupningsprogram i strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande. Ett program som till stor del bygger på deltagarnas egna utmaningar och den kompetens som finns i gruppen.

– Jag tar hela tiden med mig nya kunskaper hem, som jag kan applicera i mitt arbete. Dessutom är det oerhört berikande att få ha så många duktiga människor omkring sig. Varje deltagare har en hög kompetent profil full med erfarenhet som man gärna delar med sig av. Detta gör att jag växer både som människa och i min roll på det företag jag representerar.

Executive MBA – Class of 2016 har sex avklarade moduler bakom sig, däribland ledarskap, Business Intelligence och marknadsföring.
– Länge tyckte jag att Business Intelligence var den mest givande modulen, men efterhand har jag upptäckt att alla delar hör ihop och skapar en röd tråd av saker man vill och har möjlighet att sätta sig in i. Executive MBAs programansvariga summerar nog det mesta när han uttrycker det: ”It’s about knowing what you need to know and when you know what you don’t know, at least you know what you don’t know”. Detta speglar hela utbildningen och sätter den i ett bra perspektiv enligt mig. Alla moduler formar en resa där man konstant lär sig nya saker om sig själv och vad man bör kunna och bli bättre på. När den är klar den 16 mars 2016 ser jag fram emot att veta mycket mer, men framför allt om vad jag inte vet.

Magnus har helt klart ett oerhört stort driv, men frågan är om det går att hinna med något mer än att bara jobba och plugga?
– Absolut! Jag hinner med allt jag vill. Den största förändringen jag gjort är att byta ut TV-tittande mot Executive MBA.

 

Magnus Juhlin

Titel
Director Global Support Delivery, Qlik

EFL-utbildningar
Diplomerad MarknadsekonomOrganisation och Ledarskap och just nu Executive MBA

På fritiden
Familj och träning