”Vassare i ekonomisk analys, verksamhetsstyrning och strategi”

Erik Jensen, Contract Commercial Engineer på Züblin A/S, är just nu igång med projektet BLOX, som kommer att bli ett stort landmärke i Köpenhamn. Innan dess var han under två år parallellt med sitt dåvarande arbete en av deltagarna på vår deltidsutbildning Diplomerad Controller. Vad har hänt sedan sist vi sågs och vilka är Eriks bästa take aways från utbildningen?

Senast vi träffade Erik Jensen var det i Lund och på EFLs utbildning Diplomerad Controller, som på kvällstid under fyra terminer kombinerar ekonomi, projektledning, strategi och ledarskap. Erik hade då arbetat med redovisningsfrågor i ett antal år och ville utöka sin analytiska förmåga för att kunna utvecklas ytterligare i sitt befintliga arbete. När vi nu kontaktar honom visar det sig att han är igång med det spännande projektet BLOX i Köpenhamn.
– Yrkesmässigt befinner jag mig i Köpenhamn på projekt BLOX inom Züblin- Building Construction. BLOX är en byggnad som kommer att bli ett stort landmärke i centrala Köpenhamn och kommer att bestå av det nya Danska arkitektur Center, kontorslandskap, lägenheter, träningslokal, lekplats, restaurang, café etc. Därutöver försöker jag njuta av att umgås lite mer med familj och vänner.

När han ser tillbaka på utbildningen kan han konstatera att den var heltäckande, stimulerande och utmanande. Utöver det har han också fått med sig ett stort nätverk och ny vänskap.
– Diplomerad Controller är en heltäckande utbildning som jag anser berör alla områden som en Controller bör hantera. Den innefattar områden såsom marknadsföring, extern redovisning, organisation, ekonomistyrning, CSR, strategi och- konkurrensfördelar, finansiella nyckeltal, budget och- prognoser, internprissättning, kapitalbehovsanalys, cash flow, projektledning, strategisk ledning och ledarskap i organisationer. Dessutom är programmet stimulerande och utmanande med kompetenta lärare med förmågan att sälja sina budskap. Sedan får man inte glömma ett utökat nätverk och nya vänner.

Programmet har, menar Erik, gjort honom vassare i ekonomisk analys, verksamhetsstyrning och strategi.
– Utöver intressant innehåll i utbildningen har det inneburit lärorika diskussioner då det finns deltagare från olika branscher och med olika erfarenheter. För egen del har det inneburit finslipning på ekonomisk analys, verksamhetsstyrning och fått tillgång till fler teoretiska modeller inom strategi.

Så här i sommartider undrar vi om Erik har någon bra sommarpodd att tipsa om och det har han, nämligen Analyspodden från Dagens Industri.

Läs mer om Diplomerad Controller

 

FAKTA

Erik_Jensen_600x400px

Namn: Erik Jensen
Titel: Contract Commercial Engineer
Företag: Züblin A/S

Mer info om BLOX:
www.youtube.com/watch?v=a9mRBVStHMM