Vila upp, ladda om – och spänn fast säkerhetsbältet!

Sommaren nalkas och det börjar bli dags att lägga första halvan av 2021 till böckerna, plocka fram hängmattan och unna sig lite avkoppling och reflektion. Ett härligt lugn före en spännande och intensiv höst där EFL har laddat upp med de verktyg du behöver.

EFL:s vd Henrik Lundgren

Efter ytterligare ett halvår präglat av pandemi är den spontana känslan att vi människor är bra på att hantera förändring och hitta lösningarna när ”crunch time” väl kommer. På samma gång har tillvaron i pandemin blivit en bra ögonöppnare för vad som är viktigt och betydelsefullt för oss, och vilka saker som kan utmanas som rutinmässigt och invant beteende.

Vi på EFL tar stor stolthet i att ha fortsatt att köra på med full fart i vår verksamhet precis som vanligt, genom hela pandemin. Vi har hittat vägarna, levt som vi lär – och använt pandemin som en unik möjlighet till utveckling.

Nu tar vi sats mot en spännande andra halva av 2021. För dig som i höst har ambitionen att utvecklas väntar ett gediget programutbud fullspäckat med verktyg och nyttigheter för dig och din organisation.

Några saker som specifikt kan nämnas om den stundande hösten är:

– Vi sjösätter vår satsning HR Excellence Academy i partnerskap med vårt medlemsföretag ROI Rekrytering. Fyradagarsprogrammet Strategic HR Excellence Program – låt HR-frågorna ta plats i ledningsgruppen är först ut med programstart den 10 november.

– Tillsammans med Sparbanken Skåne har vi återupptagit satsningen Nästa skånska stjärna, som riktar sig till det sydsvenska näringslivet. Det innebär att du som vill utvecklas på marknadens mest nytänkande ledarskaps- och managementutbildning och representerar en organisation med en spännande strategisk utmaning har möjlighet att söka en stipendieplats på Leading IMPACT – Executive Management and Leadership Program. Senast den 14 september vill vi ha din stipendieansökan.

– I månadsskiftet september/oktober startar höstens omgång av EFL:s uppskattade program Making Your Business Digital – Strategies for developing digital business models. Ta chansen att gå ett program som lyckades med konststycket att få 10,0 (!) i snittutvärdering på en 10-gradig skala från deltagarna som gick programmet förra hösten.

Höstens utbud av HotSpot-sammankomster i EFL:s medlemsnätverk håller i skrivande stund på att växa fram i stadig takt. Jag kan redan nu tipsa om att boka in den 15 oktober i kalendern då en riktig godbit väntar: EFL-alumnen Pia Lundbom, Hälso- och sjukvårdsdirektör och Anna Strömblad, kommunikationsdirektör, från Region Skåne reflekterar på temat ”Att leda i stormens öga” och delar med sig av sina erfarenheter från att leda i en pandemi där förutsättningarna förändrades varje dag. Klicka här för att läsa mer

Ta gärna en stund i hängmattan att besöka våra hemsidor www.efl.se samt www.leadingimpact.se och låt dig inspireras.

På alla EFL-medarbetares vägnar önskar jag er alla en skön sommar!

Henrik Lundgren
Vd EFL

Ps. För det senaste inom management, ledarskap, ekonomi, med mera: följ EFL på Facebook och LinkedIn

Nästa skånska stjärna

Står du inför en spännande skarp strategisk utmaning? Har du drivet och vill ta ledartröjan för din organisations såväl som din egen utveckling?

Tillsammans med Sparbanken Skåne utlyser vi en sponsrad stipendieplats på höstens start av vårt Executive managementprogram Leading IMPACT!

Läs mer och ansök >>

Strategic HR Excellence Program

Strategic HR Excellence Program ger dig den verktygslåda du i HR-rollen behöver för att framgångsrikt kunna ta plats i styrelser och ledningsgrupper. Under 4 dagar utvecklar du din strategiska förståelse, språk och förmåga att effektivt kunna bidra till din organisations utveckling.

Läs mer och anmäl dig >>