PwC Sveriges vd om behovet av att ställa om

Är du nyfiken på vad företagsledare i Sverige och världen tror om framtiden? PwC har för 27 året i rad publicerat CEO Survey, en global VD-undersökning som ger många spännande insikter i hur företagsledare runt om i världen ser på behovet av att ställa om verksamheten.

Sofia Götmar-Blomstedt, vd för PwC Sverige

”CEO Survey 2024: Att skapa värde i en tid av ständig förnyelse” är PwC Sveriges tjugosjunde årliga vd-undersökning som bygger på insikter från 4 702 företagsledare från 105 länder.

På denna Hot Spot kommer vi tillsammans med PwC Sveriges VD, Sofia Götmar-Blomstedt att få ta del av resultatet. Vi kommer bland annat att prata om :

  • Hot och möjligheter med AI-teknik
  • Hur långt företag har kommit i sitt klimatarbete
  • Hur behovet av att ställa om hela tiden ökar

”I förra årets vd-undersökning såg vi tydliga signaler på det förändringstryck som råder i näringslivet. Inte mindre än fyra av tio företag svarade då att deras verksamhet kommer att vara konkurrenskraftig i maximalt tio år, om de fortsätter som i dag. I år är den här trenden ännu tydligare. Andelen företagsledare, som nu menar att deras verksamhet endast förblir konkurrenskraftig upp till tio år om de inte förnyar sina affärsmodeller, har ökat till 45 procent. Det ser alltså ut som att näringslivets behov av att ställa om är här för att stanna, och takten verkar öka.”
– Sofia Götmar-Blomstedt, VD, PwC Sverige

 

 


EFL:s företagsnätverk

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med Ideon

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med Ideon
 

EFL:s nätverk ger tillgång till Hot Spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små! Läs mer >>

FAKTA

Datum:
15 februari

Tid: 
08.00-10.00 (vi inleder med frukostmingel)

Plats:
PwC Malmö, Anna Lindhs plats 4 i Malmö

För vem: 
Kostnadsfritt för medlemmar i EFL:s Företagsnätverk
Vill du prova på? Kontakta oss på event@efl.se

ANMÄLAN

FULLT! Fler events hittar du här >>