Sustainable Business – för en framgångsrik omställning

Se hållbarhet som en möjlighet istället för en begränsning. Välkommen på ett öppet frukostseminarium där vi kommer att fördjupa oss i hur man jobbar framgångsrikt med affärsstrategi och hållbarhet. 

I dagens snabbrörliga, utmanande och komplexa värld är det för de flesta verksamheter helt avgörande att vara proaktiva när det kommer till strategi och hållbarhet. På detta frukostseminarium diskuterar vi hur man integrerar dessa två element i sina affärsbeslut för att möta och lösa de utmaningar man står inför och stärka sin konkurrenskraft.

Tillsammans med Magnus Johansson och Ola Mattisson, båda strategiforskare vid Lunds universitet, så ägnar vi morgonen åt hur man kan forma framtidens proaktiva affärsmodeller. Vi kommer bland annat att diskutera:

  • grundläggande principer för hållbarhet och dess integrering i affärsstrategi
  • hur olika hållbarhetsfaktorer kan påverka och omforma ens organisation
  • kritiska beslut för långsiktigt framgångsrika resultat
  • hållbarhetsfokuserade värdemodeller
  • hur hållbara affärsmodeller påverkar och skapar konkurrensfördelar

Magnus JohanssonMagnus Johansson, Lektor i strategi, Lunds universitet

Lärare och forskare i strategi och hållbarhet på Ekonomihögskolan i Lund.

 

 

 

Ola Mattisson, Lektor i strategi, Lunds universitet

Lärare och forskare i strategi och verksamhetsstyrning på Ekonomihögskolan i Lund. Ola är bland annat verksam i programteamet för Leading Impact – Executive Management & Leadership Program och EFL:s Styrelseprogram.

 

 


EFL:s företagsnätverk

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med Ideon

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med Ideon
 

EFL:s nätverk ger tillgång till Hot Spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små! Läs mer >>

FAKTA

Datum
19 april

Tid
08.30-10-30
vi inleder med frukostmingel

Plats
Lund (lokal meddelas i anmälningsbekräftelsen)

För vem
Kostnadsfritt, öppet för alla

ANMÄLAN