Krig, inflation och stigande räntor. Vad händer nu?

Långsamt håller pandemin på att släppa sitt grepp om världsekonomin. Samtidigt härjar krig i Europa och det växer fram nya makroekonomiska utmaningar. På denna HotSpot diskuterar vi omvärld och vart vi är på väg med EFL-medarbetaren Fredrik N G Andersson, docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

Inflationen har återvänt för första gången på trettio år, räntorna stiger, elpriserna sticker i höjden och världshandeln plågas av flaskhalsar och växande konflikter mellan stormakterna. Är problemen övergående? Kommer vi att komma tillbaka till där vi var innan eller går vi mot en ny ekonomi? Vad betyder det i så fall för den makroekonomiska miljö företag och organisationer möter?

Detta är frågor som EFL:s medarbetare Fredrik N G Andersson, docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet kommer att diskutera på denna omvärldsbevakande HotSpot.


Fredrik N G Andersson

Fredrik är docent i nationalekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, samt lärare på EFL:s managementutbildning Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program , där han håller i tredagarsmodulen Politics, Money markets and return on investment.


EFL:s företagsnätverk

EFL:s nätverk ger tillgång till hot spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små!

Läs mer om EFL:s Företagsnätverk >>

FAKTA

TID
11 mars, kl 9-11
(frukost från kl. 8.30)

PLATS
Lund (lokal meddelas i anslutning till träffen)

MER INFO
Kontakta Andreas Olsson:
andreas.olsson@efl.se
046-222 68 42

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med:

ANMÄLAN

Efl