”Alla delar med sig av sina erfarenheter och tankar”

Fem lärorika månader har snart gått sedan Executive MBA Class of 2018 satte igång i september förra året. Vi tar ett snack med Louise Strand, Inköpsdirektör på Region Skåne om hur hon upplever programmet så här långt.

Louise Strand, Inköpsdirektör, Region Skåne är en av deltagarna på Executive MBA Class of 2018

Ni har redan hunnit med flera moduler sedan ni startade i höstas, såsom ledarskap, business intelligence och management Control. Hur känns det så här 5 månader in i programmet?
Nu är programmet i full gång, rutiner med studier och projektarbetet har satt sig. Just nu ser jag fram emot nästa vecka då vi ska fokusera på Marketing under tre intensiva dagar på MilGårdarna i Klippan.

Vad har varit det bästa hitintills?
Programmet är mycket varierande och intressant med en mix av mycket kompetenta lärare från Lunds universitet och gäster från näringslivet. EFL är lyhörda för oss i gruppen och anpassar delar av innehållet. Utbytet med de andra deltagarna är mycket givande. Alla är generösa och delar med sig av sina erfarenheter och tankar. Eftersom vi kommer från många olika företag och organisationer blir det extra intressant att diskutera frågor om ledning och styrning. De case från deltagarnas arbetsgivare som vi har fått jobba med har varit bäst hitintills.

Finns det något du gör annorlunda idag jämfört med innan du påbörjade programmet?
Jag upplever att jag fattar mer faktabaserade och välgrundade beslut numera. Dessutom har jag blivit bättre på att delegera – för att skapa utrymme för Executive MBA-studierna.

Vad är ditt råd till nya deltagare som funderar på att börja till hösten?
Sök gärna mer information om programmet via EFL och tidigare deltagare. Sen är det bra att boka in datumen i outlook.

Läs mer om Executive MBA på www.executivemba.se