Anna Werntoft blev Årets Ekonom i Skåne 2016

På ett välbesökt evenemang i SEB’s lokaler i Malmö delade föreningen Ekonomiforum i Skåne ut priset till Årets Ekonom i Skåne. Utmärkelsen gick till Anna Werntoft, VD på Stratiteq som kunde kvittera ut blommor och en kompetenscheck hos EFL som pris.

Priset Årets Ekonom i Skåne delas ut till en ekonom som med ”nytänkande, kreativitet, mod och målmedvetenhet har drivit igenom en förändring med långsiktig bärkraft. Priset delas ut av föreningen Ekonomiforum i Skåne tillsammans med EFL.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Fotograf: Alex Wayne

Under högtidliga former delades priset på onsdagskvällen ut på Ekonomiforums välbesökta event i SEB’s lokaler i Malmö. Gästerna blev lotsade genom aftonen av konferencier Anna Bystedt, och programmet innehöll bland annat en magisk uppvisning av trollkonstnären Caroline Ravn. Ekonomiforum Skånes ordförande Linda Billstrand (Lernia) och nomineringskommitténs ordförande Pehr Andersson (Malmö Stad) berättade om föreningens arbete och prisets bakgrund. EFLs VD Henrik Lundgren delade ut priset till Anna Werntoft.

Förutom äran fick Anna Werntoft en utbildningscheck på 50 000 kronor att använda fritt i EFLs utbud.
– Jag är oerhört glad, stolt, och hedrad för denna utmärkelse, berättade Anna Werntoft, och fortsatte:
– EFL har en stor spännvidd på fantastiskt intressanta kurser och program. Jag känner mig som ett barn i en godisbutik och kommer att ta hjälp av EFLs rådgivning för att se vilken utbildning som skulle passa mig bäst i detta skede.

Priset Årets Ekonom i Skåne instiftades vid Ekonomiforum i Skånes 75-årsjubileum och delades i år ut för fjärde gången.