Avslutningsdag för höstens Affärskunskap

I torsdags var det avslutningsdag för EFL:s utbildning Affärskunskap – ”civilekonom” på 8,5 dagar. Efter 8 heldagssammankomster fördelade över 10 veckor, där deltagarna lärt sig mer om företagsekonomins byggstenar, var det dags att knyta ihop säcken hos ADB Safegate i Malmö.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Affärskunskap – ”civilekonom” på 8,5 dagar ger deltagarna möjlighet att på ett kul och inspirerande sätt lära sig mer om företagsekonomins grunder. Med början i omvärldsanalys och på vilket sätt makrofaktorer påverkar verksamheters förutsättningar, går resan vidare via kunden & marknaden, kalkylering, organisation & styrning, finansiering, företagsanalys samt strategi & ledning. Sammankomsterna sker en dag i veckan, på torsdagar, och deltagarna får direkt verktyg att ta hem och applicera på sina respektive verksamheter.

Andreas Olsson, operativ säljchef, EFL

Målgruppen för programmet är bred. Gemensamt är att deltagarna har eller ska få ett ansvar som gör att de på ett effektivt behöver klä på sig med kunskap om ekonomi.
– Affärskunskap är programmet för dig som på ett snabbt, roligt och inspirerande sätt vill lära dig att förstå och tala det ekonomiska språket och få grepp om det företagsekonomiska tänket, säger EFL:s operativa säljchef Andreas Olsson.

Som en extra allmänbildande och nätverksbyggande krydda brukar några av sammankomsterna på programmet att läggas ute hos deltagarnas företag.
– Konceptet med värdföretag är kul och ger en extra förståelse för hur de strategier och verktyg vi pratar om på utbildningen skarpt används på olika sätt beroende på vilken kontext företaget bedriver verksamhet, fortsätter Andreas Olsson.

Höstens programomgång avslutades med sammankomst hos ADB Safegate i Malmö. Deltagarna knöt ihop säcken genom att dela med sig av sina reflektionsrapporter om take-aways från utbildningen och fick även ta del av ett föredrag av Mats Alvesson, organisationsforskare vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Mats Alvesson berättade om sin forskning kring funktionell dumhet och lät deltagarna sparras med honom kring sina reflektioner om begreppet.

Nästa start av Affärskunskap är den 19 mars. Läs mer

Affärskunskap

Affärskunskap, som är en av våra mest populära utbildningar, är ett utmärkt program för dig, som på ett snabbt och inspirerande sätt vill lära dig att förstå och tala det ekonomiska språket.

Under 8,5 dagar löpande över 10 veckor går vi igenom allt från marknadsföringsstrategier, ekonomiska nyckeltal och redovisning till organisationsmodeller och ledarskapsfilosofier.

Nästa start av Affärskunskap är den 19 mars. Läs mer