”Detta är ingen standardkurs”

”EFL Ledarskap i organisationer går mycket mer ner på djupet än de utbildningar jag gått tidigare. Den ger dig verktygen för hur du ska tänka strategiskt och ur organisationens synvinkel, så detta är ingen standardkurs”, berättar Helena Lund, Klinikchef, Evidensia Djurkliniken Höllviken, som gick EFL Ledarskap i organisationer parallellt med sitt arbete under hösten. 

Vad innebär det att arbeta som klinikchef för Evidensia Djurklinik i Höllviken?
Som Klinikchef har jag ett övergripande verksamhets- och budgetansvar, vilket innefattar helhetsansvar alltifrån medarbetare till kundsidan, klinik,  butik, investeringar etc.

Vilka utmaningar stöter du på?
De stora utmaningarna är att få tid och utrymme till det långsiktiga och strategiska arbetet som är så viktigt för oss! Att det finnas utrymme för avancerad problemlösning både timme för timme, men också utifrån månads- och årsperspektiv. Att vara klinikchef är väldigt utmanande och roligt!

I höstas gick du EFL Ledarskap i organisationer. Hur tycker du denna skiljer sig från tidigare ledarskapsutbildningar som du gått?
EFL Ledarskap i organisationer går mycket mer ner på djupet än de utbildningar jag gått tidigare. Den ger dig verktygen för hur du ska tänka strategiskt och ur organisationens synvinkel, så detta är ingen standardkurs. Jag skulle säga att den kräver en hel del självstudier, men att det ger väldigt mycket. Den bygger på användbara teorier och modeller, och ser till att koppla de nya kunskaperna till den egna verksamheten, vilket ger omedelbar nytta.

Vilka är dina bästa take aways?
Hur man kan utveckla en organisation och nytänkande! Varje vecka har vi haft hemstudier i form av olika case från olika företag i hela världen, vilket gett mig väldigt mycket ny kunskap. Ett otroligt lärorikt att sätta sig in i olika organisationer och deras tankesätt!

Har ditt arbetssätt förändrats sedan du påbörjade utbildningen?
Absolut, jag har helt klart en ökad förståelse för ledarskap, olika ledarskap och vad det står för.

Varför och vem skulle du rekommendera att gå Ledarskap i organisationer?
Alla som jobbar i någon typ av chefsroll eller är en osynlig ledare.

Kan du berätta lite mer om Evidensia?
Evidensia är en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Tillsammans arbetar vi för att driva den veterinärmedicinska utvecklingen framåt, mot morgondagens djursjukvård. Vi erbjuder förebyggande friskvård, primärvård, akutvård, avancerad kirurgi och rehabilitering för hundar, katter, exotiska djur och hästar.

Evidensia är en del av IVC Evidensia, som är Europas ledande leverantör av veterinärvård baserad i tio länder med fler än 1 200 djursjukhus! Vi har en otroligt bra ägare som satsar på hög kunskapsnivå och kvalificerad utrustning. Dessutom är vi det enda företag i världen som har samma journalsystem på alla kliniker i Sverige, vilket bl.a. ger oss en otroligt viktig kunskapsbank t.ex. inför forskning.

Ledarskap i organisationer

EFL Ledarskap i organisationer sätter ledarskapet i ett sammanhang med strategi, affärsidé och mål. Med träff en kväll i veckan under 17 veckor, så stärks du i din yrkesroll som strateg, chef och ledare och inspireras i ditt ledarskap.

Under utbildningen får du nya verktyg för att kunna jobba mer strategiskt. Teorier och modeller varvas med case, diskussioner och praktiskt erfarenhetsutbyte.

Nästa programstart:
1 september, 2020

Läs mer om Ledarskap i organisationer