Effektivt styrelsearbete i fokus på vårigt styrelseinternat

Solen sken på styrelseprogrammets deltagare när de samlades för det tredje och sista internattillfället på Borgen i Klippan för att fördjupa sig i temat effektivt styrelsearbete.

Med fokus på utveckling av styrelsekompetens i praktiken, styrelsens sammansättning, hur man skapar kreativitet och bryter invanda mönster, samt hur man bäst strukturerar/organiserar guidade Styrelseprogrammets programchef Matts Kärreman EFL:s deltagare på Styrelseprogrammet genom det sista internatet.

Anders Williamsson var uppskattad gäst på styrelseinternatet

Gäst under första internatdagen var Anders Williamsson. Anders var bland annat VD för Hemocue i 12 år och har en diger erfarenhet av styrelseuppdrag, varav många i rollen som styrelseordförande i såväl noterade som onoterade bolag. Anders gick EFL:s Styrelseprogram 2005/2006 och har sedan under många års tid också suttit med i EFL:s Advisory Board, som är ett programråd bestående av styrelseerfarna representanter som tidigare gått programmet. Advisory Board har en viktig rådgivande funktion i det kontinuerliga utvecklingsarbetet av EFL:s Styrelseprogram och gruppen medverkar bland annat på avslutningsdagen då deltagarna presenterar sina personliga arbeten kring sin egen framtida styrelseutveckling.

EFL är glada och tacksamma för möjligheten att få samarbeta med Anders och det märktes hur deltagarna uppskattade Anders närvaro under internatet och fick del av hans kompetens och erfarenhet.

Vi pratar även kort med Anna Sjöberg Petersson på EFL, som är ansvarig affärsutvecklare på EFL för Styrelseprogrammet, om årets programomgång.
– Vilka fantastiska deltagare! Varje gång jag kommer hit och gästar programmet så märker jag vilket engagemang, erfarenhet och driv det är hos deltagarna. Extra kul är det att vi denna omgång har 16 kvinnor och 8 män, så har det aldrig sett ut innan. Det är verkligen en förmån att få ansvaret att driva det här programmet och nu ser jag fram emot att parallellt med att planera för avslutningen för det här gänget, starta upp ett nytt program i oktober. Vi har mycket spännande deltagare till höstens start som bäddar för att det ska bli ännu en ny mycket bra omgång, men vi har fortfarande några platser kvar för intresserade, avslutar hon med ett leende innan hon springer vidare.

Detta bildspel kräver JavaScript.