EFL Skräddarsytt: Generationsanpassat ledarskap i fokus för Axis

Generationsanpassat ledarskap och vikten av att förstå olika kulturella perspektiv var dagens tema när EFL-medarbetaren Nadja Sörgärde spenderade en heldag tillsammans med 70 projektledare från Axis. 

 

– Kultur kan förena och möjliggöra samarbeten mellan människor samtidigt som det kan leda till missförstånd och konflikter. Kulturell förståelse är således av stor betydelse för ett framgångsrikt ledarskap, säger Nadja. 

Upplägg för dagen bjöd på både kortare föreläsningar och workshops för att utforska gruppens egna grundläggande antaganden och normer.
– Våra antaganden formar hur vi uppfattar och läser av situationer, poängterar Nadja. Inte sällan är våra grundläggande antaganden osynliga och omedvetna och därmed svårfångade. Ett grundläggande steg mot att få en djupare förståelse för ledarskap, är att få en bättre förståelse för sig själv – hur man som person reagerar och uppfattar situationer, inklusive andras agerande.


MER OM ÄMNET

Intervju med EFL:s Nadja Sörgärde om Generation Y och ledarskap – bortom stereotypa bilder

EFL Skräddarsytt

På EFL är vi specialister på att skräddarsy unika utbildningsprogram som adresserar din verksamhets specifika utmaningar. Läs mer om EFL Skräddarsytt eller kontakta oss på 046 – ­222 68 50 eller info@efl.se.

Vill du veta mer om EFL Skräddarsytt?

Intresseanmälan

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!