EFL:s Jordgubbsseminarium
– Skapa engagemang i förändringsarbetet

Med Pontus Bodelsson i strålkastarljuset tar vi oss an hur man skapar engagemang i förändringsarbete på EFL:s årliga jordgubbsseminarium den 27 juni. Pontus, som har gått EFL:s Executive MBA-program, har gedigen ledarskapserfarenhet som vd för företag i förändring och just nu är aktuell med helt färska boken Ledarskap för förändring – Mina 79 bästa misstag, delar frikostigt med sig av belysande exempel, lärdomar från misstag, konkreta tips och verktyg. Varmt välkommen med din anmälan till detta inspirerande EFL-event!

Likt högtiden midsommar är även tiden kommen för EFL-högtiden ”Jordgubbsseminarium”! Veckan efter midsommar erbjuder vi, sedan ett antal år tillbaka, högklassig inspiration att ta med sig till hängmattan för vidare reflektion innan vi tar nya tag efter semestern. Utöver tankeväckande insikter serverar vi även som traditionen påbjuder blänkande jordgubbar! Vi ser fram emot att hälsa er välkomna för att lyssna på kloka ord från Pontus Bodelsson. Pontus sätter siktet på viktiga frågor såsom:
– Hur kan vi effektivare nå förändringsmål?
– Vad krävs för att kulturen ska stödja en ny strategi?
– Vilka är nycklarna som skapar engagemang i förändring?

Pontus, som har gått EFL:s Executive MBA-program, har gedigen ledarskapserfarenhet som vd för företag i förändring och just nu är aktuell med helt färska boken Ledarskap för förändring – Mina 79 bästa misstag

Erfarenhet är att känna igen misstag och Pontus Bodelsson har begått många misstag under sina 20 år som vd på fem olika företag i förändring. Pontus bjuder på sina bästa misstag – och lärdomarna de ledde fram till. Underhållande och humoristiskt delar han med sig av egna exempel från verkligheten som ger insikterna trovärdighet.

Förändring innebär utmaningar och Pontus ger ögonöppnare och handfasta råd för såväl medarbetaren i förändring, den nytillträdda mellanchefen som det erfarna styrelseproffset. Han lyfter fram betydelsen av engagemang och hur vi tillsammans kan jobba för att öka entusiasmen. Meningsfullhet i all ära, men ändamålet är inte enda målet.

Mina 79 bästa misstag är ett föredrag som utgår från Pontus nya bok Ledarskap för förändring. Han använder verkliga händelser från sina 20 år som vd och belyser sina misstag som leder fram till tio praktiska principer för förändring. Det är en lustfylld mix av egna erfarenheter från förändringsprocesser, ofta sprungna ur digitalisering och innovation, och klokskap från andra företagsledare, forskare och tänkare.

Pontus Bodelsson har varit vd sedan 1998, på Sydsvenskan, Nationalencyklopedin, Helsingborgs Dagblad, internetundersökningsföretaget QuickWise och reklambyrån MOR. Han sitter i flera styrelser, bl.a. för e-hälsoföretaget Min Doktor. Pontus har tagit en Executive MBA vid EFL, är jur. kand. och studerat vid Harvard Business School (förändringsledarskap). 2013 utsågs han till Skånes mest inspirerande ledare.

EFL och jordgubbarna står redo att hälsa er välkomna, vi ser fram emot din anmälan till seminariet!

FAKTA

TID
Onsdag 27 juni. Vi öppnar dörrarna kl. 8.15 då sommarfrukosten med bl.a. blänkande jordgubbar står framdukad. Seminariet startar kl. 09.00 och avslutas kring kl 10.

PLATS
Lund
(Lokal meddelas i anslutning till träffen)

KOSTNAD
Arrangemanget är kostnadsfritt. Först till kvarn.

MER INFO
Kontakta Per Malmberg
per.malmberg@efl.se
046-222 68 41
072-218 84 41

ANMÄLAN
per.malmberg@efl.se