Examensdags!

Examensdags! Så var det dags då. Examensdags och sista träffen. Vädret är varmt och fuktigt och regnet strilar från himlen när vi en efter en anländer till dagens värd Medicon Village. På Medicon Village vill man skapa en miljö där forskning, innovation och företagande verkar tillsammans för att skapa värden för människors hälsa och bättre liv.www.mediconvillage.se/sv/om

examen

Vi samlas i ett grupprum där Björn Larsson från EFL välkomnar oss. Våra lärare tidigare från kursen är närvarande och stämningen är glad och uppsluppen. ”Vi har funderat noga över era betyg” skämtar lärarna med glimten i ögat och vi skrattar muntert.

Vi börjar eftermiddagen med gruppdiskussioner med utgångspunkt från de reflektionsrapporter vi skrivit. 15 minuter med fokus på var och en av oss och vi fokuserar intensivt på allt från biztainment till strategiska vägval. Jag tar tillfället i akt att använda mina 15 min till att prata om produktutveckling och får en mängd intressant input till Affärskunskap 2.0, en ny utbildning som vi håller på att utveckla på EFL.

Vi är i mycket spännande lokaler och Carl-Johan Asplund presenterar Medicon Valleys vice vd Kerstin Jakobsson som berättar för oss om lokalerna och om Medicon Village. Kerstin brinner för sitt jobb och pratar mycket om mötet. Ge och ta! Har jag en idé och delar med dig och du ger mig din ide…då har vi båda två idéer. Alla nickar och blir inspirerade av hennes entusiasm.

Eftermiddagen avslutas med Hot Spots. Ett område man forskat kring på London Business School. Hur ska du få till kreativa möten? Innovativa organisationer leder till lönsamma organisationer vilket ger nöjda medarbetare. Hur ska du tända din organisation? Var finns era hot spots, säger Carl-Johan och tittar på oss med ett leende.

Efter detta är det utdelning av våra fina intyg och slututvärdering. När jag tittar på utvärderingen och ser alla områden vi spänt över inser jag hur mycket det är vi berört under dessa 8 veckor. En härlig middag på Italia i Lund blir en fin och värdig avrundning på den här dagen och utbildningen, och jag måste säga att jag är mycket nöjd med utbildningen!