Executive MBA – Class of 2018 är igång

I härligt högsommarväder drog Executive MBA Class of 2018 igång sin gemensamma utvecklingsresa på MiLgårdarna i Klippan. De kommande 18 månaderna ska de utveckla sina färdigheter i management, ledarskap och affärsutveckling. Precis som tidigare år består höstens startfält av en stark skara drivna individer från en intressant mix av branscher med spännande affärsutmaningar. 

efl_executive_mba_mrs_c_6228_6233_600x150px

Pierre Elzouki, Raviteq AB, Jonas Hagberg, Saldab IT AB, Victoria Thell, Sandoz, José Miguel Jimenez, Serstech AB, Charlotte Adelgaard, SAP Denmark A/S, Åsa Stoije, Tetra Pak Packaging Solutions AB, Pernilla Arnholdt, Malmö Stad, Mikael Kluge, Bredband2 AB, Helene Sollerhed, Farina AB/Pågengruppen AB, Magnus Wendt, Tetra Pak Processing Systems AB, Nilla Lundin, Swedbank, Irina Åström, Fingerprint Cards, Christian Donaldson, pcSKOG AB, Hans Banke, Ferring Läkemedel AB, Elisabeth Brevens, Beepsend AB, Carsten Winther, Region Skåne, Louise Strand, Region Skåne, Henrik Börjesson, Coop Butiker och Stormarknader AB, Magnus Lewrén, Sony Mobile Communications AB, Robert Wenglén, Academic Director Executive MBA. Saknas på bild: Ulrika Nordqvist, SWEP International AB, Paul Sandström, Web Manuals Sweden AB

En person som strålade ikapp med solen denna premiärdag var programdirektören för Executive MBA, Tony Åkesson.
– Jag vill gratulera alla deltagare till deras beslut att satsa på en Executive MBA-utbildning hos oss på EFL. Det är ett beslut som på olika sätt kommer att förändra deras liv, såväl privat som professionellt. De kommer att vässa och utvecklas i sitt strategiska ledarskap och kommer att förvärva ett nätverk för livet.

Höstens startfält består av 21 deltagare från en intressant mix av företag och branscher med representation från bland annat IT, bank, livsmedel, läkemedel, offentlig sektor, bygg och mobilbranschen.
– Det ska bli oerhört spännande och inspirerande att följa deltagarna på deras utvecklingsresa. Idag drar vi igång programmet och den 3 mars 2018 är det diplomering. I vår Executive MBA-filosofi  är det inte diplomet som är huvudfokus, det är naturligtvis en viktig artefakt för framtiden, men det är snarare resan dit som är intressant. Jag är övertygad om att vi kommer att se deltagare göra fantastiska utvecklingsinsatser som ger stort genomslag i deras respektive verksamheter, berättar Tony Åkesson.

Under programmets inledande fyradagars internat – som är döpt till Micro Bachelor – arbetar deltagarna bland annat med en företagssimulation för att skapa en gemensam bas för fortsatt lärande. Första sammankomsten handlar även mycket om att deltagarna ska lära känna varandra och de affärsutmaningar som respektive verksamhet står inför och tar med sig in i programmet.
– Det sistnämna är viktigt eftersom deltagarna, faciliterat av vårt EMBA-team, kommer att hjälpa varandra i sitt lärande. Vi har en filosofi som bygger på att deltagarna är med och samproducerar kunskap, dvs de är med och sätter agendan. Om vi på riktigt drar nytta av den rika variation av erfarenheter som finns i gruppen så säkerställer vi en god hävstångseffekt på deltagarnas lärande och utveckling, säger Tony Åkesson.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs mer om Executive MBA