Exklusivt seminarium med Japans f.d. vice riksbankschef och Bo Lundgren

”Den ekonomiska utvecklingen i Japan – och lärdomar som vi i Sverige kan dra av denna”

I samband med den f.d. vice japanske riksbankschefen Kiyohiko Nishimuras besök i Sverige har EFL med kort varsel fått den unika möjligheten att måndagen den 19 maj bjuda våra medlemsföretag och vår alumni på ett exklusivt seminarium med honom tillsammans med f.d. riksgäldsdirektör Bo Lundgren.

EFL har, med kort framförhållning, fått den unika möjligheten att erbjuda ett seminarium med förre vice japanske riksbankschefen (och som bl.a. har hanterat Fukoshima-olyckan) och Bo Lundgren, f.d. riksgäldsdirektör och numera ordförande i Öresundsbanken.

Många pressar på för att Europeiska centralbanken (ECB) ska öka sina stimulanser. På detta seminarium får vi ta del av Kiyohiko Nishimuras syn på erfarenheterna av de massiva stimulanserna inom ramen för ”Abenomics”. Vi får även lyssna till en intressant diskussion mellan honom och Bo Lundgren om vad det kan det betyda för Europa och Sverige om ECB ökar sina stimulanser och för en politik liknande den japanska.

Lars Oxelheim, professor vid Företagsekonomiska institutionen i Lund, med vars hjälp detta seminarium har blivit möjligt, kommer att leda diskussionen. Seminariet är exklusivt för EFLs alumner och medlemsföretag.

Kiyohiko_Nishimura_Bo_Lundgren

Datum: 19 maj 2014, kl. 15-17
Plats: EFL, Lund
Kostnad: Kostnadsfritt för EFLs medlemsföretag och alumni
Osa: Kl 14.00, fredag 16 maj
Anmälan: Maila din anmälan till ann-mari.nilsson@efl.se