Fingerprintchef är årets Executive MBA-stipendiat

Irina Åström har utsetts till EFLs och HD-Sydsvenskans ”Nästa skånska stjärna” och tilldelats årets stipendium till management- och ledarskapsprogrammet Executive MBA! Irina, som har en bakgrund på bl.a. Ericsson och Sony, arbetar sedan två år tillbaka med forskning och utveckling på biometriföretaget Fingerprint. Stipendiet som ges för tredje året i rad syftar till att bidra till ett mer jämställt näringsliv. Vi fångar Irina för att höra om hennes känslor, tankar och förväntningar.

EFL_Irina_Astrom_5782_400x475pxHur känns det att vinna årets stipendie?
– Jag är fantastiskt tacksam för förtroendet och möjligheten! Jag är väldigt glad, förväntansfull och lite nervös inför starten. Men jag har två veckor på mig att vänja mig vid tanken.

Vad har du för förväntningar på programmet?
– Jag vill satsa på att jobba mer med strategiska frågor i framtiden, och programmets utformning och innehåll matchar det perfekt. Jag vill använda mina kunskaper till att hjälpa det fantastiska företaget som jag jobbar på, Fingerprints, att hantera övergången mellan litet och stort företag och samtidigt behålla andan och kreativiteten. Vidare hoppas jag på att vidga mitt professionella kontaknät.

Vad ser du mest fram emot?
– Att träffa gruppen och lärarna och komma igång med studierna! Det ska bli en kul, spännande och livsförändrande resa tror jag.

Vad var ditt främsta motiv att ansöka till stipendiet?
– Jag har länge sneglat på Executive MBA! Tyvärr har jag inte lyckats motivera någon av mina arbetsgivare att investera i utbildingen för mig. Det är ingen hemlighet att programmet kostar en ganska kännbar summa pengar som man inte så gärna betalar privat. Därför blev jag jätteglad när jag hörde om stipendiet och det kändes klockrent för mig att söka det.

NÄSTA SKÅNSKA STJÄRNA
  • Stipendiet ”Nästa skånska stjärna” utses av EFL och HD-Sydsvenskan för att bidra till ett mer jämställt näringsliv.
  • Vinnaren får läsa en Executive MBA, ett 18 månader långt kompetensutvecklingsprogram inom management och ledarskap.
  • Tidigare stipendiater är Linda Danielsson (2015) och Maria Rang (2014).
  • Är du nästa skånska stjärna? Läs mer om hur du ansöker här
LÄS MER

25/9 Artikel i HD-Sydsvenskan
30/8 Artikel i HD-Sydsvenskan
Läs mer om Executive MBA
Läs mer om stipendiet

Irina_Tony_5765
Irina Åström tillsammans med Tony Åkesson, programdirektör för Executive MBA