Hållbarhet på styrelseagendan – från ”nice to have” till ”must have”

EFL:s Styrelsealumniträff kommer att handla om hållbarhet, som på kort tid gått från att vara något man pratar om till en absolut nödvändighet att hantera för bolag och dess styrelser.

Som styrelseledamot bör man ta reda på vad hållbarhet egentligen står för i bolaget, vad ägarna har för inställning och hur styrelsen bör sätta upp mål så att hållbarhet blir en tydlig del av den strategiska och operativa planen.

På alumniträffen den 8 oktober kommer EFL:s styrelsealumner att få träffa Reynir Indahl och Jeanette Anttila, grundare respektive rådgivare på Summa Equity, det riskkapital bolag som anses vara ett av de första som fick globala investerare att satsa på visionen om att låta kapitalet arbeta för att lösa sociala, ekonomiska och miljörelaterade utmaningar. Under alumniträffen kommer ni att få inblick i en framgångsrik metodik för att som ägare arbeta för att skapa värde tillsammans med sina bolag. Alumniträffen modereras i vanlig ordning av programchef Matts Kärreman.

Välkommen till vårens alumniträff för EFL:s Styrelseprogram! Vi bjuder på inspiration, dialog och erfarenhetsutbyte kring hur hållbarhetsagendan skarpt kan integreras i styrelsearbetet och affärsstrategin.


Jeanette Anttila

I sin roll som rådgivare på Summa Equity och medgrundare av Smarkit Group, jobbar Jeanette med management-team och ledare för att etablera skalbar och transparent tillväxt samtidigt som man säkerställer att värdeökningen är skapad genom ett positivt avtryck på samhället. Jeanette är civilekonom från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och har omfattande erfarenhet av snabbväxande organisationer. Hon har tidigare haft roller som vd för SAS Institute Sweden, Nordisk försäljningschef för Klarna och General Manager för Qlik. Jeanette sitter även med i scale-up bolagsstyrelser.Reynir Indahl

Reynir Indahl är Managing Partner för Summa Equity. Han har en MBA från Harvard Business School och en Bachelor of Science från the Wharton School of University of Pennsylvania. Hans bakgrund inkluderar roller som vd för Ignis Photonyx, Investment Director hos Kistefos Venture Capital, samt Engagement Manager hos McKinsey & Company.

Reynir bestämde sig för att gå från en anställning på Altor för att istället starta en fond som inte tidigare funnits på marknaden – en fond som enbart investerar i företag som kan hjälpa till att nå flera av FN´s SDG mål. För detta har bolaget under 2019 fått flertalet europeiska utmärkelser – och fonden blev till två fonder med ett totalt värde av 14,5 miljarder SEK. Ni kommer att få tal del av vad som fick Reynir att lämna en framgångsrik finanskarriär för att istället fokusera på att vara en del i lösningen till ett världens mest betydelsefulla förändringar.

FAKTA

TID
OBS! Nytt datum:
8 oktober kl. 13-17

PLATS
Forum, Ideon Agora, Scheelevägen 15, Lund

MER INFO
Kontakta Henrik Lundgren:
henrik.lundgren@efl.se
046-222 68 42

ANMÄLAN
event@efl.se
Anmäl dig gärna omgående, men senast den 15 maj.