Hög energi på programstarten för Executive MBA Class of 2019

Energinivån var hög när startskottet gick för Executive MBA Class of 2019 den 19 september. Deltagarna sammanstrålade på MiLgårdarna i Klippan för utbildningens inledande internat Micro Bachelor. Höstens startfält består av 25 deltagare från en intressant mix av företag och branscher med representation från bland annat IT, bank, medicinteknik, detaljhandel, industri, offentlig sektor, bygg och mobilbranschen.

EFL:s Executive MBA – Class of 2019: Katarina Kvist, ABB, Patrick MacAulay, Malmö International School, Georg Hulla, Petra Johnsson, Trustpartner AB, Daniel Pankert, HEXPOL Compounding HQ, Hanna SjöbergPer Mikael Åkesson, Velux Svenska AB, Mattias GustavssonGunilla Wejfeldt, Axis Communications AB, Boris Kulas, Mentor Invest AB, Maria Svantesson, MBP Solutions Ltd, Anders Yngwe Söderstjerna, Tetra Pak Processing Systems AB, Jessica Östergren, Big Travel Sweden AB, Anton Ekman, Telavox AB, Tobias Uppström, Clever Sverige AB, Björn Niklasson, Midroc Construction, Pernilla Juréus, Folktandvården Skåne AB, Azadeh Pourjanaki, Consafe Logistics AB, Johan Erlandsson, TePe Munhygienprodukter AB, David Elvström, Ikano Bank AB, Ola Persson, Softhouse Consulting Öresund AB, Maja Troedsson Thuroczy, IKEA Services AB, Christian Strand, Braincool AB, Stefan Andersson, eCraft. Saknas på bild: Jukka Vornanen, Tarkett

– Från programledningens håll är vi mycket nöjda med gruppens sammansättning, det här kommer att bli en fantastiskt kul resa tillsammans, berättar Tony Åkesson, programdirektör för Executive MBA på EFL. Det har varit många månader av förberedelser, och det är givetvis en skön känsla att vi nu är igång, fortsätter han.

Under programmets inledande fyradagars internat – som är döpt till Micro Bachelor – arbetar deltagarna bland annat med en företagssimulation för att skapa en gemensam bas för fortsatt lärande. Första sammankomsten handlar mycket om att deltagarna ska lära känna varandra och de affärsutmaningar som deras respektive verksamheter står inför och som deltagarna tar med sig in i programmet.
– Det sistnämna är viktigt eftersom deltagarna, faciliterat av vårt EMBA-team, kommer att hjälpa varandra i sitt lärande. Vi har en filosofi som bygger på att deltagarna i hög grad är med och samproducerar kunskap, dvs de är med och sätter agendan. Genom att dra nytta av den rika variation av erfarenheter som finns i gruppen så säkerställer vi en god hävstångseffekt på deltagarnas lärande och utveckling, säger Tony Åkesson.

För EMBA-deltagarna väntar ett drygt 18 månader långt utvecklingsäventyr fram till diplomeringen den 2 mars 2019.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Läs mer om EFL:s Executive MBA i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet