1/6 – Hur skapar vi värde i hållbarhetsarbetet?

Välkommen på ett inspirationsseminarium med fokus på hållbarhetsarbete. Vår sustainability-expert, EFL-medarbetaren och forskaren Susanne Arvidsson, lotsar oss genom hur de största börsbolagen gör, hur man arbetar med hållbarhet som ett business case integrerat i affärsmodellen, riskhantering och nya fokusområden, såsom mångfald, antikorruption och sund skattepolitik.

Kan man skapa värde i hållbarhetsarbetet och i så fall hur gör man? Hur involveras intressenterna i hållbarhetsarbetet? Från och med innevarande räkenskapsår måste de större bolagen rapportera kring sitt hållbarhetsarbete. Vad kan vi lära av hur de största börsbolagen kommunicerar kring sitt hållbarhetsarbete? Hur arbetar de med hållbarhet som ett business case integrerat i affärsmodellen och hur kommuniceras värdeskapandet av hållbarhetsarbetet? Vi kommer även att lyfta upp hur riskhantering och ’sustainability governance’ kopplas till hållbarhetsarbetet samt hur mångfald, antikorruption och sund skattepolitik kommit att bli de ”nya” fokusområdena i hållbarhetsarbetet.

Susanne ArvidssonLyssna till och diskutera med EFLs sustainability-expert Susanne Arvidsson. Susanne är docent vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och forskar i hur företag på olika sätt kommunicerar med sina intressenter, samt hur de arbetar med CSR och hållbarhetsfrågor. Hon är speciellt intresserad av hur man integrerar hållbarhet i sin affärsmodell och bygger ett business case som förbättrar värdeskapandet, samt hur man kan mäta detta samband ur ett värdeskapandeperspektiv.

Välkommen till 1,5 inspirerande timme på STUDIO/Altitude Meetings i Malmö den 1 juni under den välbesökta Skåne Innovation week 2017.

FAKTA

TID
1 juni kl. 16-17.30

PLATS
STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

KOSTNAD
Kostnadsfritt. Begränsat antal platser.

MER INFO
kontakta Cathrin Cronqvist på cathrin.cronqvist@efl.se eller 046-222 68 40

ANMÄLAN
ann-mari.nilsson@efl.se senast den 29 maj.