Leading Impact igång!

Med en sedvanlig hög energinivå och förväntan i luften drog höstens omgång av Leading Impact – Executive Management & Leadership Program igång. Programmets deltagare kan se fram emot en 15 månaders gemensam utvecklingsresa på ett av marknadens mest nytänkande ledarskaps- och managementprogram. Med utgångspunkt i sina respektive verksamheters skarpa strategiska utmaningar kommer de att få en unik möjlighet att utvecklas i sin förmåga att leda verksamheter och få genomslag i organisationen.

 

Natursköna MiLgårdarna klädd i härlig höstskrud gav en fin inramning när deltagarna på höstens start av Leading Impact – Executive Management & Leadership Program sammanstrålade för det första av utbildningens sammanlagt 13 tredagars internat.

Temat för sammankomsten var You and your impact där programdeltagarna under Thekla Schneedes, Nadja Sörgärdes och programchef Thomas Kallings ledning fick möjlighet att som startpunkt arbeta med att lära känna såväl sig själva som varandra – vilket kommer att vara en värdefull bas i deras gemensamma fortsatta resa på programmet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Enligt trogen vana har höstens programstart ett välkomponerat och väl diversifierat startfält representerat av organisationer som Cap Gemini Sweden, Fojab Arkikekter, Red Glead Discovery, Magle Chemoswed, Skånetrafiken, BWT Pharma & Biotech, Brenderup Group, Tullverket, Granuldisk med flera. En bra spridning mellan branscher och utmaningar ger utmärkta förutsättningar till inspiration till nytänkande gällande den egna verksamhetens utmaningar.

Varje deltagare arbetar genom programmet med sin verksamhets strategiska impact challenge. Den pedagogiska filosofin bakom Leading Impact är att lärande sker på mest effektiva sätt om lärprocessen är problembaserad, och att man lär sig saker som ger omedelbar nytta. Och att det är lättare att utvecklas om man gör det tillsammans med den situation man befinner sig i och applicerat på de utmaningar som man för tillfället står inför. Varje deltagare har ett s.k. impact team i sin hemorganisation som ger deltagaren en plattform för att driva sitt verksamhetsbaserade utvecklingsprojekt. Teamet fungerar även som testbädd för de funderingar som deltagaren tar med sig från programmet, och kan samtidigt vara ett sätt för arbetsgivaren att sprida ny kunskap.

Programmet startar nästa gång i oktober 2023. Läs mer om Leading Impact >>