”Jag behöver utmana mig själv för att kunna utmana mina medarbetare”

Daniel Nilsson, vd på Henda Byggservice, har redan gått flera EFL-utbildningar. För att skaffa sig ytterligare nya kunskaper, skapa nya uttryck och sätta tankar i verket påbörjar han i höst det 15 månader långa managementprogrammet Leading Impact.

Daniel Nilsson, vd på Henda Byggservice, påbörjar Leading Impact i höst

I oktober ska du börja på Leading IMPACT! Vad fick dig att bestämma dig för det?

Främst handlar det om att jag behöver utmana mig själv för att kunna utmana mina medarbetare och möta mina kunder. Jag vill skaffa mig nya kunskaper, skapa nya uttryck och sätta tankar i verket – men framförallt så inspireras jag av utbildning och har tidigare läst flertalet utbildningar på EFL. Nu är tiden inne för Leading Impact!

Varför EFL och Leading Impact?

För mig var det enkelt, jag känner EFL och jag vet vad ni levererar – kvalitet! Sedan fastade jag för formatet för Leading Impact, som utgår från skarpa case. Att lära samtidigt som jag jobbar med ett utvecklingsarbete för mitt företag, samt att jag kan ta med mig mina medarbetare in i denna process tilltalar mig starkt. Sedan tror jag mycket på kombinationen av bra föreläsare och eget arbete.

Vad har du för förväntningar?

Att föreläsningar och det arbete vi kommer att utföra under utbildningen tar mig mot nya äventyr och nya insikter.

Vad hoppas du att utveckla under programmet?

Jag vill utveckla mig själv för att inte tappa fart och få stimulans genom ny kunskap för att fortsätta mitt företagande.

Berätta om din tjänst!

Min roll är att vara ”lagkapten” brukar jag svara när jag får frågan. Tycker det summerar mina dagar och min syn på mitt ledarskap. När jag inte agerar kapten så ligger mitt fokus på organisation och försäljning. Jag har haft alla roller som finns i ett byggföretag – från snickare till vd.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?

Lyckas! Spännande ord. Hur når man sina mål? För mig handlar det om att förstå vart jag vill ta min organisation, vilket ofta tar sin början i en tanke som mina kollegor får kastad till sig och där vi sedan tillsammans utformar målbilden och resan dit. I detta är min uppgift att vara stödet, bidra med outtröttlig entusiasm, samt skapa glädje och harmoni hos medarbetare.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

Det kanske man skulle fråga sina kollegor! Men om jag själv ska uttrycka det så är jag en ledare som sätter mycket tilltro till mina medarbetare. Jag lyssnar gärna och väger in åsikter och tankar innan beslut, men jag kan även fatta beslut på stående fot när så krävs.

Leading Impact

  • Executive managementprogram
  • 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Programmet är förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar

Nästa programstart:
6 oktober, 2021.

Läs mer om programmet:
www.leadingimpact.se

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!